Невероятно съвпадение: След завръщането в Синсинати Джокович може да е с напълно равни точки с Алкарас


Невероятно съвпадение: След завръщането в Синсинати Джокович може да е с напълно равни точки с Алкарас
Снимка: Getty Images

1859 0

След прекъсване от няколко седмици Новак Джокович се завръща на корта. Сърбинът ще участва на турнира в Синсинати, част от сериите "Мастърс 1000". А още след него може да измести Карлос Алкарас от върха в световната ранглиста.

И двамата са били под номер 1 през годината, а битката им се подновява. Испанецът е първи към момента и държи съдбата си в свои ръце. Ако достигне до финала в състезанието, си гарантира, че ще остане лидер в световната ранглиста.

Любопитното е, че може да се стигне до вариант, при който и двамата са с равен брой точки - по 9395. Този сценарий ще бъде факт, ако Джокович загуби на финала, а Алкарас отпадне на четвъртфиналите.

Регламентът в такива случаи е ясен - състезателят с повече точки от задължителните турнири (Голям шлем, Мастърс 1000 и Финалите на ATP) има предимство. Иначе казано - при равен брой точки Джокович ще бъде лидер в света.

Дори и Ноле да не успее да си върне първото място още след Синсинати, той ще има чудесен шанс да го стори след US Open. Там Карлос спечели титлата през 2022 година и ще има да защитава 2000 точки. Наскоро пък Алкарас си "намери майстора" и серията му приключи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички