"Намери си майстора": Край на серията на Карлос Алкарас - Томи Пол го спря в Торонто (ВИДЕО)


"Намери си майстора": Край на серията на Карлос Алкарас - Томи Пол го спря в Торонто (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4696 0

Световният №14 в мъжкия тенис - Томи Пол, сложи край на серията от 16 поредни успеха на световния №1 - Карлос Алкарас, побеждавайки го с 2-1 сета на 1/4-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто, Канада!

В отделните части 6:3, 4:6, 6:3, като двубоят продължи 2 часа и 21 минути.

20-годишният испанец допусна да бъде пробит на три пъти в първия сет и макар да върна един брейк - 26-годишният американец затвори частта при 6:3.

Вторият вървеше без пробиви до 3:3, а в седмия гейм Алкарас осъществи такъв, който му беше достатъчен, за да изравни сетовете.

В последния трети Пол проби сервиса на младока в шестия гейм, затвърди пробива за 5:2 и след това спечели 1/4-финала от втория открил се мачбол пред него.

"Изиграх наистина добър мач. Трябва да си настоятелен във всяко разиграване срещу противник като Карлос. Мисълта, че можеш да победиш съперника си, определено помага", обясни американецът след победата си. От понеделник (14-и август) той ще се изкачи поне до 12-о мято в рангистата на ATP. На 1/2-финалите пък му предстои сблъсък с италианеца Яник Синер (№8). 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лош жребий: Григор Димитров започва в Синсинати срещу съперник, бил го 4 пъти в 5 мача!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички