"Не останах изненадан" - Григор Димитров обясни за триумфа на Алкарас на Уимбълдън


"Не останах изненадан" - Григор Димитров обясни за триумфа на Алкарас на Уимбълдън
Снимка: GettyImages

2947 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира финала на Уимбълдън, в който Карлос Алкарас победи Новак Джокович. Според първата ни ракета този успех на испанеца не е изненада и обясни откъде идва той.

Без изненада от победата на Алкарас

"За мен победата на Алкарас не е изненада. Играл съм два или три пъти с него и в известна степен знаех какво ще направи. Той изобщо не се притеснява при важните точки, играе своята си игра и това му донесе успех", сподели Григор, който допълни, че двубоят е бил истинско удоволствие за него.

"Беше невероятно за гледане"

"Много бързо разбрах какво ще се случи. Предусещах как Алкарас ще поеме пълен контрол на мача след всичко, което видях в първия сет. Много ми беше интересно да гледам мач на толкова високо ниво и как те играят във важните точки. Да отдадем заслуженото на Алкарас затова, че играе по този начин в такива моменти и точки.

Беше невероятно за гледане. Накрая, но не и на последно място: Новак отново достигна финал в Големия шлем, което е страхотно постижение. Ще бъде много интересно да се следи тяхното съперничество", допълни Димитров, който вчера се класира за четвъртфиналите на силния турнир във Вашингтон от сериите АТП 500. Днес около полунощ ще играе за място на полуфиналите срещу Юго Умбер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички