Наоми Осака разкри мистерията и обяви защо пропуска Australian Open


Наоми Осака разкри мистерията и обяви защо пропуска Australian Open
Снимка: Getty Images

2159 0

Бившата световна номер 1 в женския тенис - Наоми Осака, обяви, че е бременна с първото си дете и точно поради тази причина ще пропусне предстоящия Australian Open. Новината за нейното отсъствие от турнира бе сериозна изненада и се превърна в една от водещите теми в света на тениса през последната седмица.

Осака съобщи радостната новина в социалните мрежи, като публикува снимка от ехограф, придружена с емоционално изявление. "Тези няколко месеца извън спорта ме накараха да ценя и да обичам още повече играта, на която отдадох живота си. Знам, че ме очаква още много в бъдеще. А едно нещо, което очаквам с нетърпение, е детето ми да гледа някои от моите мачове и да каже на някого: "Това е майка ми". 2023 ще бъде година, пълна с много житейски уроци за мен и се надявам, че ще ви видя в началото на следващата, защото ще бъда на Australian Open 2024", написа 25-годишната тенисистка.

Осака, която вдигна трофея в Австралия през 2019 и 2021 година, не е играла в Тура от септември миналата година, когато се отказа във втория кръг на надпреварата в Токио заради заболяване. В последните години тя се бори и с ментални проблеми, поради което се отказа от участие в редица турнири и така изпадна от Топ 40 в световната ранглиста.

А на кое място се намира Григор Димитров в ранглистата преди турнира в Австралия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички