Ема Радукану, Наоми Осака и Винъс Уилямс приключиха с участието си на US Open


Ема Радукану, Наоми Осака и Винъс Уилямс приключиха с участието си на US Open
Снимка: Getty Images

1618 0

19-годишната Ема Радукану, която спечели US Open през 2021 година, приключи с участието си в тазгодишното издание на надпреварата, след като загуби в първия кръг от французойката Ализе Корне с 0:2 сета - 3:6, 3:6 за един час и 40 минути игра!

В първия сет бяха записани пет пробива - два за Радукану и три на сметката на Корне. Във втория бяха регистрирани шест - отново два за британката и четири за Корне, която във втория кръг ще играе срещу Катерина Синякова от Чехия.

Четирикратната шампионка от Големия шлем - Наоми Осака, също рано-рано напусна US Open. Японката загуби от Даниеле Колинс от САЩ с 0:2 сета - 6:7 (5), 3:6 за един час и 36 минути игра!

В тайбрека на първата част Осака отрази два сетбола, но при третия се пропука. Във втория сет сервисът ѝ бе пробит на два пъти и Колинс реализира първия открил се мачбол, за да си гарантира мач срещу Кристина Букша от Испания във втория кръг.

Третото голямо име, което напуска US Open още след първия кръг, е това на ветеранката Винъс Уилямс, която бе победена от белгийката Алисън ван Уйтванк с 2:0 сета - 6:1, 7:6 (5). В следващия кръг световната №43 ще се изправи срещу Клара Борел от Франция.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички