Килиан Мбапе, Макс Верстапен, Наоми Осака и други - Кои са най-богатите спортисти на и под 26-годишна възраст?


Килиан Мбапе, Макс Верстапен, Наоми Осака и други - Кои са най-богатите спортисти на и под 26-годишна възраст?
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

2729 0

Бяха разкрити най-добре платените млади спортисти в света, като големи имена, които се подвизават в най-различни спортове и елитни първенства попадат в списъка.

В настоящият материал ще ви представим седемте най-скъпоплатени атлети на под 26-годишна възраст. Списъкът е съставен от световноизвестното издание Forbes.

7. Джейк Пол (25) - Бокс

Младият американец започна своята професионална кариера като комедиен актьор. След това той премина към интернет пространството и започна да прави всекидневни влогове в Youtube, превръщайки се в истинска сензация. Сега обаче има големи амбиции в професионалния бокс. Джейк вече е с рекорд от 5 победи и 0 загуби, а много скоро ще се изправи срещу ММА легендата Андерсън Силва. За последната година Детето проблем е заработило 24 милиона долара на ринга и още близо 8 милиона от реклами и сделки с брандове.

6. Девин Букър (25) - Баскетбол

Звездният гард на тима от НБА - Финикс Сънс, също попада в класацията. Драфтнатия през 2015 година американец бързо направи така, че името му да се запомни в спортния свят. Преди година той изведе своя тим до финалите в НБА, но за съжаление малко не му достигна да ги спечели. За последните 12 месеца баскетболистът е заработил близо 32 милиона на паркета и още 8 милиона от сделката си със световния спортен бранд - Nike.

5. Маршон Латимор (26) - Американски футбол

Младият защитник на отбора на Ню Орлиънс Сейнтс от НФЛ избухна на спортната сцена с добрите си изяви през последните няколко сезона по американските терени. Корнърбекът собственоръчно превърна защитата на "светците" в една от най-добрите в Националната футболна лига. Именно това му спечели контракт на стойност 100 милиона долара. За последните 12 месеца той е прибрал 41 милиона.

4. Килиан Мбапе. (23) - Футбол

Просто е невъзможно класация за най-скъпоплатени млади спортисти да мине без футболната звезда на ПСЖ - Килиан Мбапе. Французинът подписа умопомрачителен договор с парижани съвсем наскоро, който ще му носи близо 50 милиона евро на сезон. През изминалата година той е заработил приблизително 29 милиона евро на терена и 15 милиона от сделки извън него.

3. Макс Верстапен (24) - Формула 1

Макс Верстапен изненада мнозина, след като успя да свали короната от своя колега Люис Хамилтън преди година и стана световен шампион във Формула 1. Отличното пилотиране на нидерландеца му донесе 46 милиона евро от моторния спорт, както и още 17 милиона от неговите най-различни реклами и сделки с брандове.

2. Наоми Осака (24) - Тенис

Въпреки неотдавнашните си борби на тенис корта, Осака остава един от най-добре платените играчи в спорта. Въпреки че се смята, че печалбите и от тенис са само около един милион, сделките и с най-различни брандове и носят много повече. Благодарение на договори с Nike, Louis Vuitton и Mastercard Осака е прибрала 57 милиона долара през последната година.

1. Джош Алън (26) - Американски футбол

Мнозина смятат американецът за човека, който най-накрая ще донесе така желания първи трофей от Супербоул за тима на Бъфало Билс. През последните няколко сезона Алън се превърна в един от най-добрите куотърбеци в НФЛ и води своя отбор само и единствено към успехи. За последната година младият американец е заработил около 65 милиона долара, благодарение на своя умопомрачителен контракт, както и още 4 милиона от партньорството си с Nike.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стеф Къри сключва доживотен договор на стойност 1 милиард?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички