Лоши вести: Две големи имена в женския тенис пропускат Australian Open 2023


Лоши вести: Две големи имена в женския тенис пропускат Australian Open 2023
Снимка: Getty Images

1594 0

Бившата световна №1 в женския тенис - Наоми Осака, няма да участва на Откритото първенство на Австралия, което стартира на 16 януари! Японката, която е двукратна шампионка в Мелбърн, не е обявила причината да пропусне първия за годината турнир от Големия шлем.

"Наоми Осака се оттегли от Аустрелиън Оупън 2023. Тя ще ни липсва. Сария Ястремска заема нейното място в основната схема", съобщиха организаторите в днешния 8 януари.

Осака, която вдигна трофея в Австралия през 2019 и 2021 година, не е играла в Тура от септември миналата година, когато се отказа във втория кръг на надпреварата в Токио заради заболяване. В последните години тя се бори и с ментални проблеми, поради което се отказа от участие в редица турнири и така изпадна от Топ 40 в световната ранглиста.

В същото време, организаторите на Australian Open 2023 понесоха още един удар, след като ветеранката Винъс Уилямс също обяви, че няма да може да играе в Мелбърн поради травма. 42-годишната американка, която е извън първите 1000 в ранглистата, получи 'уайлдкард' за своето 22-ро участие, но се контузи в подгряващия турнир в Нова Зеландия. По този начин австралийката Кимбърли Биръл ще получи поканата за основната схема, която бе предназначена за Уилямс.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички