Току преди Australian Open: Григор Димитров със спад в ранглистата, България има нов №2


Току преди Australian Open: Григор Димитров със спад в ранглистата, България има нов №2
Снимка: Getty Images

2564 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отбелязва лек спад в световната ранглиста още при старта на годината. Хасковлията губи една позиция и от номер 28 отива на номер 29. Активът му от точки е 1395.

Така Гришо ще бъде 28-и в жребия за Australian Open, който ще се тегли в четвъртък (12 януари). Все пак има и добри новини за родния тенист. Те са свързани с Димитър Кузманов, който се отличи с чудесно представяне на новосформирания United Cup.

Тенисистът от Пловдив отново е ракета номер 2 на България, след като отбелязва скок от 14 позиции, за да стигне 182-ро място. За съжаление, младият Адриан Андреев вече е №191, след като губи две места. Александър Лазаров е четвъртият ни най-високо ранкиран тенисист - №301.

Габриел Донев е друг роден състезател от топ 1000, като той може да се похвали с прогрес от две позиции, за да стигне 866-ото място. Колкото до топ 10 при мъжете в световния тенис, там също има промени.

Топ 5 остава същият (съответно Карлос Алкарас, Рафаел Надал, Каспър Рууд, Стефанос Циципас, Новак Джокович), но вече на шесто място застава Андрей Рубльов, който се изкачва с две позиции. Феликс Оже-Алиасим и Даниил Медведев отбелязват спад с по едно място и вече заемат шестата и седмата позиция. Тейлър Фриц остава 9-и, докато Холгър Рун влиза в топ 10.

В квалификациите за Australian Open България получи една добра и една лоша новина - след като един българин отпадна, а друг продължи напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички