Най-сетне: Григор Димитров счупи 15-годишното проклятие, за което говори преди старта


Най-сетне: Григор Димитров счупи 15-годишното проклятие, за което говори преди старта
Снимка: Getty Images

8388 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отличи с пореден страхотен мач в последните месеци, като записа и втора победа над представител от топ 10 през този сезон. Чрез успеха над Хуберт Хуркач се класира за четвъртфиналите на турнира в Маями, част от сериите "Мастърс 1000".

Както вече стана известно, с този успех Гришо се превърна в деветия активен в момента тенисист, който е съумял да стигне поне четвъртфиналите на всеки Мастърс турнир, който се провежда на Тура.

Григор Димитров счупи "проклятието" в Маями

Още: "Най-накрая" - коментарът на Григор Димитров след победата срещу Хуркач, няма търпение за 1/4-финала срещу Карлос Алкарас

Григор Димитров с най-доброто си представяне в Маями

Освен това след обрата над поляка Димитров успя да счупи и проклятие, тъй като несъмнено Маями бе една от надпреварите, на които се представя най-слабо в кариерата си. Най-доброто му постижение там до този момент бе стигането на четвърти кръг, което дори прави само два пъти - през 2012 и 2016 година.

Точно преди старта на състезанието Гришо дае обширно интервю пред Tennis TV, като в него още първият въпрос бе именно за това, че не се представя особено добре в Маями и дали ще може да използва формата си, за да наруши неприятната тенденция.

Тогава Димитров се съгласи и призна, че това винаги е бил особен турнир за него. Все пак тогава българинът подходи философски и обясни, че се фокусира само върху себе си. Припомнете си цялото искрено изказване на Григор Димитров за "особения турнир", но и как впечатли със самочувствие.

Григор Димитров - Карлос Алкарас по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме 1/4-финала от тенис турнира в Маями?

С момент 1 на милион в тениса: Григор Димитров би играч от топ 10 - ще играе с Алкарас в Маями (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички