Григор Димитров - Карлос Алкарас по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме 1/4-финала от тенис турнира в Маями?


Григор Димитров - Карлос Алкарас по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме 1/4-финала от тенис турнира в Маями?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

12018 0

Първата ракета на България Григор Димитров записа впечатляваща победа след обрат срещу деветия в света Хуберт Хуркач. Това бе пети успех от пет двубоя срещу този силен съперник, а чрез него 12-ият в света се класира за четвъртфиналите на турнира в Маями (Мастърс 1000).

Там 32-годишният българин ще има възможно най-тежкия съперник. А именно лидера в основната схема Карлос Алкарас. Испанецът, който е с 12 години по-млад от Гришо, е считан за един от състезателите, които ще доминират в този спорт в следващите години.

Пътят на Григор Димитров и Алкарас до 1/4-финала в Маями

Още: С момент 1 на милион в тениса: Григор Димитров би играч от топ 10 - ще играе с Алкарас в Маями (ВИДЕО)

За да стигне до топ 8 в надпреварата, Григор преодоля последователно Алехандро Табило (2:1), Яник Ханфман (2:0) и Хуберт Хуркач (2:1). Карлитос пък отстрани един след друг Роберто Карбайес Баена (2:0), Гаел Монфис (2:0) и Лоренцо Музети (2:0). Алкарас не загуби нито сет по пътя си, а освен това продължава и победната си серия, след като малко преди старта в Маями вдигна трофея в Монте Карло.

Срещите между Григор Димитров и Карлос Алкарас до момента

Григор Димитров пак ще играе срещу Карлос Алкарас

До момента Карлитос и Гришо са се изправяли четири пъти един срещу друг, като българинът има само една победа - при последния им сблъсък - в Шанхай с 2:1. Това бе един от трите дуела помежду им през миналата година - другите два бяха на клей в Мадрид и на трева в Лондон - спечелени на 0 от Алкарас. Испанецът не даде сет на Григор и при първата им среща - в Париж през 2022 година.

Още: Григор Димитров изненада с решение за много силен турнир: Този на най-любимото му място

Къде да гледаме Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?

За щастие, програмата на Мастърса в Маями предвижда ден почивка между осминафиналите и четвъртфиналите. Така Гришо ще успее да събере допълнително сили, тъй като прекара повече време на корта от Алкарас през последните дни, а и се предполага, че Карлос е в доста по-добро физическо състояние предвид разликата във възрастта и без това впечатляващите му показатели там (въпреки паметната му победа над Ханфман за 47 минути).

Така българинът и испанецът ще премерят сили на 28 март американско време. Програмата ще стане ясна след полунощ между 27 и 28 март, като срещата ще бъде или късно вечерта в четвъртък (28.03) или в първите часове от петъчния ден след полунощ (29.03). Мачът ще бъде предаван пряко по "Макс спорт 1", като освен това ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички