"Най-накрая" - коментарът на Григор Димитров след победата срещу Хуркач, няма търпение за 1/4-финала срещу Карлос Алкарас


"Най-накрая" - коментарът на Григор Димитров след победата срещу Хуркач, няма търпение за 1/4-финала срещу Карлос Алкарас
Снимка: Getty Images

6768 0

Първата ни ракета в мъжкия тенис - Григор Димитров, записа трудна, но сладка победа срещу Хуберт Хуркач и по този начин се класира за 1/4-финалите на Мастърса в Маями (за първи път в своята кариера).

Коментарът на Гришо

"Най-накрая! Този турнир беше като криптонит за мен. Получи се много тежка битка. Хуркач е много труден, мощен и силен съперник. Бях доволен, че успях да остана в мача. И двамата се раздадохме физически днес", коментира Гришо, след като осъществи пълен обрат.

Григор Димитров

"Условията се променяха с всяка изминала минута. Щастлив съм, че успях да намеря баланса. Трябваше да бъда креативен на корта, защото иначе имах проблеми. Важно беше и че натиснах в ключовите моменти и така извлякох максимума", допълни българинът.

Сега за Димитров предстои 1/4-финал срещу световния №2 - Карлос Алкарас, който не срещна проблеми срещу Лоренцо Музети (6:3, 6:3).

Гришо за Алкарас

"Очаквам с нетърпение мача срещу Алкарас. Всеки иска да играе срещу най-добрите в света, а той без съмнение е един от тях...".

ОЩЕ: Карлос Алкарас си спомни за последния сблъсък с Григор Димитров и прогнозира: Няма да е лесно

"Карлос играе невероятен тенис, но и аз го правя. Ако изчистя малко играта си, може да се получи доста интересен двубой. Вълнувам се, защото това са мачовете, в които искам да участвам. За първи път съм на 1/4-финалите в Маями и това ми дава допълнителна мотивация", изтъкна 32-годишният Григор Димитров.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Григор Димитров - Карлос Алкарас по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме 1/4-финала?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички