Искрен Григор Димитров: Призна за "особения турнир", но и впечатли с голямо самочувствие


Искрен Григор Димитров: Призна за "особения турнир", но и впечатли с голямо самочувствие
Снимка: Getty Images

4198 0

Григор Димитров даде интервю преди старта си в Маями. Мастърсът там далеч не е сред най-успешните турнири за българина, който традиционно не се представя особено успешно там. Най-добрите му резултати в Маями са едва до четвърти кръга - два пъти (през 2012-а и 2016-а).

Репортерът, който интервюираше 32-годишния Димитров, сам отбеляза, че това не е най-успешното място за българина, но и го попита за демонстрираното високо ниво напоследък и може ли да използва формата си в Маями.

Григор Димитров с искрено интервю за себе си, за тениса и за живота

Още: Позабравена тенис звезда изненада: Даде голямо обещание за кариерата на Григор Димитров

Гришо се съгласи за представянето си в Маями с усмивка и отговори: Винаги е бил малко особен турнир за мен. Имал съм някои невероятни победи през годините, но никога не съм успявал цялостно да стигна по-далеч в надпреварата. Не искам да мисля много за това - искам да се фокусирам върху това, което правя и как да повиша нивото на играта си - това искам в момента.

Опитвам да се освободя от всички очаквания. Условията могат да са различни всеки ден, искам да се освободя от напрежението и да се съсредоточа върху себе си. Трябва да контролирам емоциите. Минаха много години - съвършенството не съществува, важно е как разсъждаваш. Това е най-важното, дори по-важно от играта ми - да контролирам емоциите си" - започна Григор.

Впоследствие последва и въпрос какво е подобрил в последните месеци, а отговорът бе:

Григор Димитров с искрено интервю

"Всичко. От физическа гледна точка, от психическа гледна точка. Идва момент в живота, в който трябва да правиш нещата по-простичко или да опиташ нещо различно. От доста време съм в Тура, минал съм големи моменти и големи падения. Искам просто да се развивам и като човек, и като играч - двете неща вървят ръка за ръка.

Още: 1 към 1: В Маями Григор Димитров повтори най-красивия си "невъзможен" удар за 2023-та година (ВИДЕО)

Много е важно да играеш своята игра, за другото не знаеш какво ще се случи. Трябва да обичаш и победите, и загубите. Натоварващо е за тялото, няма да лъжа. Мисля обаче, че и в ден, в който съм на средното си ниво, имам доста шанс срещу много състезатели" - завърши Димитров пред Tennis TV, демонстрирайки заслужено самочувствие. Вижте кога започва Григор Димитров на Мастърса в Маями и по коя ТВ можем да го гледаме.

Лошо: Защо всъщност жребият бе най-жестокият за Григор Димитров - топ 10 се отлага?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички