Потвърдено: Коварен младок е първият съперник на Григор Димитров на Australian Open


Потвърдено: Коварен младок е първият съперник на Григор Димитров на Australian Open
Снимка: Getty Images

2281 0

Дългоочакваният момент за всеки фен на тениса почти настъпи. Откритото първенство на Австралия започва съвсем скоро - в понеделник, 17 януари. А най-хубавото за поредна година е, че на първия турнир от Големия шлем за годината ще има и българско участие при мъжете в основната схема - Григор Димитров.

Очакванията към хасковлията са сериозни най-вече поради две причини. Той завърши миналия сезон по много силен начин и всички се надяват да навлезе бързо в тази си форма и през 2022-ра година. И второ - през миналата година стигна до 1/4-финалите на Australian Open и ако не бе получил контузия, почти със сигурност щеше да играе на полуфинал, тъй като бе близо до отстраняването на сензацията Аслан Карацев.

Вече е ясен и първият съперник на Димитров през тази година на състезанието. До момента се знаеше само, че ще е някой квалификант. Иржи Лехечка - така се нарича 20-годишният опонент на Гришо, но българинът далеч не трябва да подценява съперника си.

Вярно е, че чехът ще дебютира не само в основната схема на турнир от Големия шлем, но и в надпревара под егидата на ATP. Въпреки това той отбелязва огромен прогрес и е на 143-о място въпреки възрастта си. Рекордното му класиране пък е 138-а позиция, на която завърши миналия сезон.

До момента Иржи се изявява главно на турнирите от сериите Чаланджър, където има две титли, спечелени миналата година. Той е завоювал и трофея на Уимбълдън за младежи, но на двойки.

Припомнете си обаче как Григор Димитров прегази световния номер 3 при участието си на Australian Open през миналата година (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички