Григор Димитров започна 2022-ра година с обрат и победа на двойки с Давид Гофен в Мелбърн!


Григор Димитров започна 2022-ра година с обрат и победа на двойки с Давид Гофен в Мелбърн!
Снимка: Getty Images

2505 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра първия си двубой за календарната 2022-ра година. Той бе на двойки, като хасковлията си партнираше с Давид Гофен от Белгия. Двамата надделяха над тандема Ботик ван ден Зандсхулп и Мате Миделкоп след обрат.

Шестият двубой на корт номер 13 на турнира в Мелбърн започна със сет в полза на Зандсхулп и Миделкоп, след като затвориха частта с 6:2 за 26 минути игра. Дуото между българина и белгиеца обаче отговори подобаващо и за 35 минути игра изравни двубоя, взимайки втората част на 3.

В последната решителна част рано-рано Димитров и Гофен си осигуриха комфортна преднина от 4 точки и макар тя на няколко пъти да бе стопена до 2, в крайна сметка успяха да спечелят с 10-6, за да оформят крайното 2:1 сета (2:6, 6:3, 10-6).

Нидерландският тандем изцяло доминираше в първия сет и показа далеч по-добри реакции в близост до мрежата, а при българо-белгийското дуо си личеше липса на синхрон и неразчетени опити. Постепенно обаче това се промени.

Въпреки че нидерландсите бяха все така корави, Димитров пое инициативата и завърши много голямо количество волета, с което обърна развоя на срещата, за да стигне до тайбрека. В него българинът и белгиецът поведоха с 6-2 и макар преднината от 4 точки да бе стопена до 2 и това да продължи до 8-6, в края успехът в тайбрека все пак бе с разлика от именно 4 точки.

Следващият мач за българо-белгийското дуо, което е бивш четвъртфиналист на Мастърса в Монте Карло, ще е срещу поставените под номер 6 в турнира Александър Недовиесов и Алисам-Ул-Хак Куреши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички