Федерацията по тенис: За пореден път Григор обръща гръб


Федерацията по тенис: За пореден път Григор обръща гръб
Снимка: Getty Images

2534 0

Българската федерация по тенис отправи упреци към първата ни ракета Григор Димитров. Причината е фактът, че българският отбор беше включен след резервите за ATP Cup, но не използва шанса си да участва.

Вестник "Сега" съобщава, че от ATP са се обърнали към Григор Димитров на 26 или 27 декември. От чат между тенисиста Адриан Андреев и представител на Асоциацията става ясно, че Димитров е решил да следва първоначалната си програма и да играе на турнира в Мелбърн.

Поради тази причина поканата е била насочена към следващия отбор в списъка и така Франция ще участва на турнира. Вицепрезидентът на БФТ Рангел Марков се изказа доста критично за Димитров.

"Жалкото е, че за пореден път Григор обръща гръб - и на България и най-вече на тези момчета, които имат огромна нужда от този турнир. За Мико Кузманов и Адриан само това, че ще играят с топ тенисистите директно ги праща в друга орбита. Включително и финансова, което за тях е изключително важно", посочва той.

"Много жалко за останалите момчета. Те имат огромна необходимост да играят такива срещи и няма да имат тази възможност. А и вече имаме в България няколко поколения млади тенисисти - деца, израснали с мечтата да са Григор, които не могат да се докоснат нито един път до него - той един път не е дошъл да удари няколко топки с младите. Да, това, което е постигнал в тениса, е много голямо. Но ако поне малко не го предаде на тези след него, какъв е смисълът", казва Марков и дава за пример Новак Джокович, който "непрекъснато помага и подкрепя младите сръбски тенисисти".

Повече за възможността за участие в ATP Cup прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички