Преди 3 години: Григор Димитров победи Даниил Медведев в Индиън Уелс за исторически момент (ВИДЕО)


Преди 3 години: Григор Димитров победи Даниил Медведев в Индиън Уелс за исторически момент (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6163 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров си осигури място на 1/8-финалите на Мастърс турнира в Индиън Уелс, след като победи безпроблемно Адриан Манарино. Следващото предизвикателство за Гришо обаче ще е тежко - Даниил Медведев.

Димитров е смятан за един от играчите, които ще стигнат напред в Индиън Уелс през тази година. Турнир, който винаги ще е специален за българина, тъй като именно в пустинята на Калифорния той спечели своята победа номер 100 в мачове от Мастърс 1000 през 2021 година.

И не е срещу кой и да е, а именно срещу Медведев.  Българинът победи победителя от финалите на ATP за 2020 година, а успехът му отбеляза 100-ия мач, който Димитров спечели през всичките му ATP 1000 Мастър турнири.

Още: Преди сблъсък №10: Какво се случи в предишните 9 мача между Григор Димитров и Даниил Медведев? (ВИДЕО)

Постижението на Григор, което малцина са постигали

Това е рядко и специално постижение, което само малцина в тениса са постигали. За Димитров, който тогава беше 23-ти в света, също беше невероятно трудна задача да победи руската звезда. Двубоят започна лошо за българина. Той загуби първия сет с 4:6 и за всички беше сигурно, че това ще бъде мачът на Медведев. Гришо обаче надскочи очакванията, като спечели следващия  сет със същия резултат.

Със сигурност това е мач, който и двамата ще помнят дълго!

В първия сет Димитров нямаше отговор на широката гама от удари, които Медведев предлагаше. Във втория сет Димитров излезе с допълнителна скорост, хъс и мотивация. Той не само достигна уменията на Медведев, но и го изпревари. Въпреки това резултатът все още беше 4:1 в полза на Медведев в един момент.

Димитров беше на ръба да загуби, когато измъкна 5 поредни точки от нищото и спечели сета с 6:4. По-малко бяха непредизвиканите грешки на хасковлията, а в третия и последен сет нещата се обърнаха.

Още: "Кошмарът" пристигна: Най-голямото предизвикателство за Григор Димитров в САЩ предстои

Гришо поведе рано и не позволи на Медведев да го настигне. В крайна сметка той спечели третия сет с 6:3. Така Димитров регистрира своята юбилейна победа. Той спечели четвъртфинала срещу Хуберт Хуркач, но загуби на полуфинала от Камерън Нори. Някои други играчи, спечелили 100 или повече мача от Мастърс 1000, са Рафаел Надал (406), Новак Джокович (400), Роджър Федерер (381), Анди Мъри (227), Андре Агаси (209), Томаш Бердих (191), Пийт Сампрас (190), Давид Ферер (189), Стан Вавринка (165) и Анди Родик (157). А фен заложи 14 691 долара в интересен момент на мача на Григор Димитров срещу Манарино.

Още: Перфектен! Григор Димитров разпиля шампиона на София - би го набързо и чака Медведев на Индиън Уелс (ВИДЕО)

ПРОМЯНА! Григор Димитров - Адриан Манарино по ТВ: Кога и къде да гледаме Гришо на Индиън Уелс? (ОБНОВЕНО)

Изненада: Лолита отиде в ложата на най-близкия приятел на Гришо - донесе му нещастие (СНИМКА)

Циципас за бекхенда с една ръка: Ако не бяхме аз и Григор Димитров, този удар почти нямаше да го виждаме

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички