Гледай НА ЖИВО тенис мача Григор Димитров срещу Даниил Медведев - ето кога и как


Гледай НА ЖИВО тенис мача Григор Димитров срещу Даниил Медведев - ето кога и как
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

17271 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква своя 1/8-финал на Мастърс турнира в Индиън Уелс, където ще се справи тежкото препятствие в лицето на Даниил Медведев тази вечер. 

Медведев успя да победи Себастиан Корда с 6:4, 5:7, 6:3 в двубоя от 1/16-финалите. Двамата си спретнаха същински "мач на пробивите", след като руснакът записа цели 10, а американецът 8. В крайна сметка, опитът на първия си каза думата и той излезе победител от оспорвания дуел на корта.

Преди него Григор по категоричен начин се справи Адриан Манарино в два сета.  В дуела срещу Манарино Григор бе на много високо ниво срещу опонент, който е във формата на живота си. Българинът записа девет аса срещу четири за французина, като двойните грешки бяха три на две за 21-вия в света.

Григор Димитров ще търси успех срещу труден съперник

Процентът вкаран първи сервис е единственото, от което Димитров може да бъде недоволен. Той бе 51% (срещу 59% за съперника), но пък спечели 88% от разиграните точки при него. Гришо даде само една точка за пробив, но я спаси, като в същото време стигна до цели 12, като реализира три от тях.

Двамата топ тенисисти са се срещали общо 9 пъти един срещу друг. Руснакът има превес над българина със своите 6 успеха, срещу 3 за хасковлията. За последно двамата премериха сили на "Мастърса" в Париж през 2023 година, а там Гришо бе безапелационен, побеждавайки именития си съперник с 6-3 6-7(4) 7-6(2).

Преди това руснакът беше в серия от три поредни успеха в съперничеството. Григор обаче е побеждавал Медведев именно в Индиън Уелс през 2021 година, и то на 1/8-финал.

СТРАННО: Експерти обидиха Григор Димитров, но и му предрекоха нещо голямо

Къде да гледаме Григор Димитров - Даниил Медведев по ТВ?

Димитров и Медведев ще се изправят един срещу друг в третия мач на Централния корт. Програмата там започва в 20:00 часа (българско време) със сблъсъка при жените между Ема Наваро и Арина Сабаленка, следван от Елиз Мертенс - Кори Гоф. Срещата на Гришо трябва да започне около полунощ (в зависимост от развитието на предните двубои), като ще може да наблюдавате пряко в ефира на "Max Sport 1". Освен това можете да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Пълна програма на корта

  • Ема Наваро - Арина Сабаленка
  • Елиз Мертенс - Кори Гоф
  • Григор Димитров - Даниил Медведев
  • Тейлър Фриц - Холгер Руне
  • Кравиц/Пюц или Гласпул/Рюже - Колкоф/Мектич или Додиг/Крайчек
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички