"Мога да бъда луда глава, но...": Григор Димитров за непознатата страна в себе си


"Мога да бъда луда глава, но...": Григор Димитров за непознатата страна в себе си
Снимка: Getty Images

1164 0

Първата ракета на България Григор Димитров даде любопитни отговори в по-обширно интервю за Tennis TV. Това се случи в Ротердам, където започва на четвъртия си за годината турнир. Първият му опонент там е италианецът Лоренцо Сонего.

Григор Димитров за емоциите в Ротердам

Гришо се върна 15 години назад, когато записва първата си победа в Ротердам - над Томаш Бердих. Веднага след това пък му предстои и дуел срещу Рафаел Надал. Именно оттогава Гришо държи изумителен рекорд в историята на тениса в Ротердам и шокира Надал и света (ВИДЕО).

Григор Димитров си спомни за първата среща с Рафаел Надал

"Тогава победих Бердих в първи кръг, а след това трябваше да играя с Рафа. Винаги съм имал тежки съперници. Турнирът тук е в отличен период от годината, в който можеш да надграждаш. Това е едно от местата, които осигуряват това за мен. Всяка година идвам и го чувствам, оценявам го. Има хубава комбинация от неща, които можеш да оцениш тук.

Още: След "братоубийство": Отличен познайник на Григор Димитров го чака в Ротердам

Рафа бе спечелил Australian Open, Бердих май беше осми. Дадоха ми уайлд кард за квалификациите и се подготвях да играя квалификации на следващия ден. Когато си лягах, ми се обадиха да ми кажат, че всъщност получавам уайлд кард за основната схема. Беше трудно да разбера какво се случва. Мисля, че беше вечерен мач и бе трилър. Голяма победа за мен. Спомням си емоцията. Няколко дни по-късно играех с Рафа. Когато гледам видеото оттогава, осъзнавам колко много се е променил тенисът" - започна Григор.

32-годишният българин посочи способността да се адаптираш и да не се отказваш като най-важното, което е придобил до момента. След това си признание се връща и към моментите, в които е искал да се откаже. Той си спомни и множеството трудни сблъсъци, когато е отпадал физически.

Гришо и "тъмната страна" на тениса

Още: Най-тежкият потенциален път на Григор Димитров към 3-ти финал: Най-близкият му приятел, стари познайници и Синер

Григор Димитров за моментите на трудности в тениса

"Имало е много пъти, в които съм бил близо не до оттегляне, но до това да си взема почивка, да направя крачка назад, да опитам нещо друго. Винаги съм успявал да се адаптирам в това отношение, беше трудно. Аз бях един от най-младите от самото начало. Трябваше да играя с първите 15, които бяха изключително добри. Не успявах

да се състезавам с тях. Или пък го правех за сет и след това отпадах физически. Това изгради толерантността ми и ми позволи да се адаптирам, да работя върху различни неща.

Това е едно от големите ми качества през годините. Вече съм играл с доста поколения и срещу всяко трябваше да преоткривам играта си. Никога не се отказах и това е нещо в нашия спорт. Понякога спортът те пречупва. На 32 съм, вече съм доста години в тура и се чувствам добре" - споделя още Гришо.

Скритите емоции в Григор Димитров

За финал Димитров леко загатна една непозната своя "луда страна". Българинът винаги е бил сред най-възпитаните и уравновесени състезатели на Тура, като рядко има своите моменти на изпуснати нерви.

Още: "Григор Димитров стана жертва на огън, който нямаше как да спре"

"Има момент, в който нищо не е толкова добро или толкова лошо. Узрях, усещам го. Мога да бъда луда глава, но успявам по-често да контролирам нещата. Разбира се, че бях нервен (бел. ред. след титлата в Бризбън - първа от 2017-а година). Развълнуван. Тези чувства не те оставят. Изведнъж печелиш и го оценяваш отново, но на следващия ден вече гледаш напред. Беше много красив момент за всички, за семейството ми, екипа, приятелите. Това са хората, които вярваха в мен. Бях близо много пъти, но не съм се отказвал.

Той е един от турнирите, които искаш да спечелиш най-много, защото е един от първите. Не искам да мисля прекалено надалеч. Конкуренцията е голяма, трябва да гледам мач за мач. Ако продължаваш да печелиш, чудесно, ако не – окей. Достатъчно се поставяме под напрежение като спортисти" - каза още той. Самият Григор Димитров вече е в голямата цел - пред Алкарас е и диша във врата на Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички