След "братоубийство": Отличен познайник на Григор Димитров го чака в Ротердам


След "братоубийство": Отличен познайник на Григор Димитров го чака в Ротердам
Снимка: Getty Images

16793 0

Григор Димитров започва участието си на турнира в Ротердам - част от сериите ATP 500 (първият от тази категория, на който участва през годината). Първият му опонент е ясен - италианецът Лоренцо Сонего, който е под номер 48 в световната ранглиста.

Вече обаче бе определено кой ще очаква победителя от тази двойка. И докато Гришо ще се изправи срещу Сонего за първи път в кариерата си, то във втория кръг би срещнал състезател, срещу когото се изправи преди по-малко от месец.

Става въпрос за Мартон Фучович. Димитров и унгареца играха на старта на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Тогава 32-годишният българин надделя с 3:1 сета и изравни баланса помежду им (по две победи за всеки).

Още: Най-тежкият потенциален път на Григор Димитров към 3-ти финал: Най-близкият му приятел, стари познайници и Синер

Мартон Фучович отново очаква Григор Димитров - месец след Australian Open

Мартон Фучович отново стои пред Григор Димитров?

Фучович се класира за втория кръг в Ротердам, след като отстрани своя сънародник Фабиан Марожан. Той надделя с 2:0 сета за час и половина игра. Първият бе оспорван и приключи след тайбрек, а във втория даде само гейм на опонента (7:6(5), 6:1).

В първата част Фучович отрази важен брейкбол пред съперника, а веднага след това поведе с 0:40 и проби от първия опит за 2:1. В осмия гейм Марожан пропусна цели четири точки за връщане на пробива, но когато съперникът сервираше за сета, успя да пробие. Фучович пропусна сетпойнт, а от третия опит (само в гейма) Марожан го проби.

В тайбрека Фучович записа минипробив с 3:1 и вървеше убедително към спечелването му, но пропиля нови два сетбола - вторият от които, на собствен сервис, когато минипробивът бе върнат. Все пак при 6:5 и сервис на Марожан успя да вземе точката, а с това и частта.

Още: "Григор Димитров стана жертва на огън, който нямаше как да спре"

Във втория сет поведе набързо с 5:0 след два пробива. Все пак "геврекът" се размина, като Марожан взе шестия гейм на 0. Той обаче нямаше никакъв шанс за нещо повече в сета или в мача. Така Фучович очаква Димитров или Сонего за мач, който ще се състои в четвъртък, 15 февруари.

Любопитното е, че Фучович (номер 86) е по-ниско ранкиран в световната ранглиста в сравнение с Марожан (номер 61). Въпреки това той бе фаворит в срещата. 

Турнирът пък е специален за Гришо. Самият Григор Димитров е в историята на Ротердам с изумителен рекорд: А преди 15 години шокира там Рафаел Надал (ВИДЕО).

Огромен скок - Григор Димитров е в голямата цел: Пред Алкарас и диша във врата на Джокович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички