Огромен скок - Григор Димитров е в голямата цел: Пред Алкарас и диша във врата на Джокович


Огромен скок - Григор Димитров е в голямата цел: Пред Алкарас и диша във врата на Джокович
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

37315 0

Григор Димитров не показа най-доброто си лице в Марсилия, но все пак стигна до финала в турнира от сериите ATP 250. Там остана без шанс за успех срещу играещия може би най-добрия си тенис представител на домакините Юго Умбер.

Така най-добрият български тенисист записва доста добър старт на годината, като игра финал в два от трите турнира, на които участва. Той спечели титлата в Бризбън, след това отпадна изненадващо от Нуно Боржеш на първия за годината турнир от Големия шлем (Australian Open), а сега загуби финала в Марсилия.

Григор Димитров дръпна в класацията за 2024-та година

Още: Юго Умбер със силни думи за Григор Димитров: Ти си пример за мен!

Григор Димитров с трофея от Бризбън

Малцина са с по-успешно представяне от Григор Димитров до момента през годината. Сред тях дори не е вторият в света Карлос Алкарас. Коректно е да отбележим обаче, че испанецът е взел участие на само един турнир до момента - Откритото първенство на Австралия.

Както е отлично известно - освен традиционната класация на ATP, има и такава, която отразява спечелените точки от състезателите само за календарната година. А в края на сезона най-добрите 8 през кампанията взимат участие в специален турнир. Който всъщност Григор е печелил през 2017 година.

Тогава бе и единственият случай, в който българинът е играл на него. След изключително силния край на миналата година се доближи доста до ново участие, но все пак щурмът дойде твърде късно. А през тази започва добре и въпреки че има много време до края на годината, изгледите за второт негово участие на финалния Мастърс са налице.

Още: Аплодираха бурно Гришо в Марсилия, той призна: Юго, ти ме надигра тотално

Към момента той заема седмо място в своеобразното класиране, като има 515 точки. Малко зад него са Алекс де Минор (465), Тейлър Фриц (445) и Карлос Алкарас (400). Логично, първо по този показател е Яник Синер, който грабна трофея на Australian Open и има 2000 точки.

Алкарас е зад Гришо - Джокович остава пред него, а лидер е Синер

Яник Синер с трофея от Australian Open

Световният номер 1 Новак Джокович е четвърти в класацията след спечелените точки от Australian Open и от United Cup. Ето и топ 8 към момента:

  • Яник Синер - 2000 точки;
  • Даниил Медведев - 1300 точки;
  • Александър Зверев - 1135 точки;
  • Новак Джокович - 860 точки;
  • Андрей Рубльов - 650 точки;

Още: Хаос: "Събраха" Григор Димитров с негова бивша, Майк Тайсън се замеси със скандал (СНИМКИ)

  • Хуберт Хуркач - 650 точки;
  • Григор Димитров - 515 точки;
  • Алекс де Минор - 465 точки.

Състезателят, който сломи Гришо в Марсилия - Уго Юмбер, пък разполага вече с 375 пункта. Важно е да се отбележи, че българинът нямаше да задмине Хуркач дори да се бе поздравил с втори трофей за сезона. А въпреки че загуби финала - Григор Димитров спечели впечатляваща сума пари в Марсилия - 6-цифрена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички