Най-тежкият потенциален път на Григор Димитров към 3-ти финал: Най-близкият му приятел, стари познайници и Синер


Най-тежкият потенциален път на Григор Димитров към 3-ти финал: Най-близкият му приятел, стари познайници и Синер
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

16498 0

В сряда (14 февруари) Григор Димитров ще започне участието си на четвъртия си за годината турнир. Първата ракета на България ще се впусне в първа надпревара от сериите ATP 500 за сезона - в Ротердам, Нидерландия. Към момента на написване на този материал няма пусната програма от домакините на турнира за деня, в който Гришо започва.

32-годишният хасковлия ще стартира срещу Лоренцо Сонего. Италианецът е под номер 48 в световната ранглиста. Той е на 28 години и изненадващо или не, но никога не е играл срещу Димитров на ATP ниво. На турнирите и в Аделаида, и на Australian Open записа по една победа, след което отпадна. Себастиан Корда го отстрани в Аделаида, а Карлос Алкарас го отказа на първия за годината турнир от Големия шлем.

Потенциалният съперник на Григор Димитров във всеки кръг на Ротердам

Ако Димитров победи Сонего, твърде вероятно е да срещне съперник, срещу който вече се справи през тази кампания. Става въпрос за Мартон Фучович, срещу когото започна на Australian Open. Унгарецът (№86 в света) е сериозен фаворит в първия кръг срещу Фабиан Марожан (№61 в света), въпреки че е по-ниско ранкиран.

Още: "Григор Димитров стана жертва на огън, който нямаше как да спре"

При достигане до четвъртфиналите от Гришо, потенциално най-трудния опонент, който може да срещне там, е Холгер Руне. И срещу датчанина вече игра през тази година, след като двамата се срещнаха на финала в Бризбън, където Димитров спечели първи трофей от 2017 година насам.

Холгер Руне може пак да се срещне с Григор Димитров

На потенциален полуфинал пък може да срещне втория поставен в схемата - Андрей Рубльов. Двамата са в отлични отношения, като именно руснакът е най-близкият на Гришо от Тура в момента. Друг вариант за опонент на тази фаза е Алекс де Минор.

Потенциален финал пък може да бъде срещу победителя на първия за годината турнир от Големия шлем - Яник Синер. Италианецът е поставен под номер 1 в основната схема на турнира, а други поставени в неговата половина, които са потенциални финалисти, са Хуберт Хуркач, Александър Бублик и Юго Умбер, който победи Гришо на финала в Марсилия. Въпреки въпросното поражение пък Григор Димитров спечели впечатляваща сума пари - 6-цифрена.

Огромен скок - Григор Димитров е в голямата цел: Пред Алкарас и диша във врата на Джокович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички