Медведев: Днес Кирьос игра на нивото на Джокович и Надал срещу мен


Медведев: Днес Кирьос игра на нивото на Джокович и Надал срещу мен
Снимка: Getty Images

1435 0

Руският тенисист Даниил Медведев заяви, че нивото на игра на Ник Кирьос е толкова високо, че го сравни с това на двама от най-великите тенисисти на всички времена Рафаел Надал и Новак Джокович.

Световният номер 1 Медведев бе детрониран в Ню Йорк от австралиеца, който стигна до успех със 7-6 (11), 3-6, 6-3, 6-2 за първия си четвъртфинал на "Флъшинг Медоус".

"Днес Ник игра на такова ниво, на каквото играят Новак и Рафа. Той има малко по-различен стил игра, защото не разиграва главно от основната линия и не се впуска в дълга размяна на удари. Но същевременно може да печели подобен тип разигравания.

Труден съперник е. Притежава невероятен сервис. Но от основната линия знаеш, че нямаш предимство срещу него, защото играе добре и притежава всеки удар в арсенала си. Ако продължи в същия дух до края на турнира, има всички шансове да спечели титлата“, изказа суперлативи за съперника си руснакът.

Медведев, който от понеделник няма да бъде вече на върха на мъжкия тенис след поражението си в четвърти кръг на US Open, се бореше да стане първият тенисист след Роджър Федерер през 2008-ма, който защитава титлата си на турнира от Големия шлем в САЩ.

Руснакът сподели, че физическото му състояние е започнало да се влошава с течение на мача, в резултат на треска, която получил по време на надпреварата. "Разболях се тук в САЩ, със сигурност, по време на сезона на тревни кортове, течението от климатиците е абсурдно“, разкри той. А ето коя бе последната засега спечелена титла от Кирьос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички