Медведев: Мога да остана на върха, само ако спечеля турнирите до края на годината


Медведев: Мога да остана на върха, само ако спечеля турнирите до края на годината
Снимка: Getty Images

2029 0

Водачът в световната тенис класация при мъжете Даниил Медведев разкри, че следи развитието в подреждането. Към момента той е на върха с 7625 точки, като втори е германецът Александър Зверев - 6850. Тройката пък запълва активната легенда Рафаел Надал, който е разкъсван от контузии, но все пак има актив от 6165 точки.

За 26-годишния руснак му предстои участие на турнира в Лос Кабос (Мексико) през тази седмица. Той успя да задържи позицията си, въпреки забраната да участва на Уимбълдън заради руската инвазия на територията на Украйна.

"Разбира се, че следя ситуацията", отговори Медведев пред ATPTour.com, след като бе попитан за битката за върха в класацията.

"Вероятно в края на годината начело ще бъде Рафаел Надал, освен ако не опитам да спечеля всеки турнир, в който участвам. В същото време може и да задържа позиция доста дълго време, ако играя добре. Най-важното е да се опиташ да спечелиш всеки турнир и точките, които носи", добави руснакът.

Вижте най-любопитните новини от света на тениса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички