Надал и Медведев: Тъжно и жалко е, че Джокович няма да може да играе


Надал и Медведев: Тъжно и жалко е, че Джокович няма да може да играе
Снимка: Getty Images

1582 0

Рафаел Надал и Даниил Медведев са разочаровани, че Новак Джокович ще пропусне US Open. Сърбинът не може да участва в последния турнир от Големия шлем за годината, тъй като в САЩ има изискване за задължителна ваксинация срещу коронавирус за влизащите в страната. Ноле отказва да се ваксинира, а по тази причина ще пропусне втори турнир от шлема, след като не игра на Australian Open.

" От моя лична гледна точка е много тъжна новина, че той няма да играе. Винаги е тъжно, когато най-добрите играчи не могат да играят заради контузии или по други причини. В този случай да липсва един от най-добрите в историята винаги е важно нещо, нали? Но от друга страна, повтарям това, което казах вече доста пъти: спортът по някакъв начин е по-голям от всеки от играчите.

Турнирът продължава. Не е добра новина, но светът продължава, а тенисът ще продължи след мен, след Новак, след Роджър (Федерер). Без съмнение Новак е един от най-важните играчи в последните 20 години, история на нашия спорт. Лично аз съжалявам за това, че не може да пътува.“, каза Надал.

Световният №1 Даниил Медведев също е разочарован от липсата на Джокович. Двамата се срещнаха на финала на US Open миналата година, когато руснакът лиши Джокович от шанса да спечели календарен Голям шлем.

" Иска ми се той да може да играе тук. Съперничеството му с Рафа става все по-ожесточено. Рафа има 22 титли в Големия шлем, Новак има 21, това са страхотни цифри. Жалко е, че той няма да играе тук. Щеше да е страхотна история за тениса. Но не решаваме ние, тенисистите, а американското правителство. Напълно разбираемо", каза Медведев.

Вижте още: Един от най-великите спортисти в историята изгледа Базел срещу ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички