Кирьос сломи Нишиока за втора титла във Вашингтон в кариерата


Кирьос сломи Нишиока за втора титла във Вашингтон в кариерата
Снимка: Getty Images

1778 0

Ник Кирьос триумфира на тенис турнира на твърди кортове от сериите АТР 500 във Вашингтон, след като надделя над Йошихито Нишиока в два сета – 6-4, 6-3, за около един час и 25 минути игра.

Финалистът от Откритото първенство на Великобритания по тенис стартира ударно и проби японеца още в първия му сервис гейм. Последва затвърждаване на брейка, а до края на частта Кирьос сервира отлично и не даде шансове на съперника за завръщане в сета.

Втората част се разви по идентичен начин – Нишиока се пропука още в първото си подаване за сета, като разликата с първия сет дойде в края, когато австралийският му опонент проби още веднъж, реализирайки третия си мачбол за титлата.

Тя е втора за Кирьос във Вашингтон след тази през 2019-а, когато победи на финал Данийл Медведев в два тайбрека. Любопитното е, че това е и първи трофей за 27-годишния австралиец оттогава насам и общо седми в неговата кариера.

Вицешампионът от Уимбълдън не остави съмнения в превъзходството си над японеца, който остава без титла, завършвайки срещата с 12 аса, губейки само три точки на първи сервис за целия двубой и спасявайки единствената точка за пробив пред Нишиока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички