Майката на Ноле: В Австралия го държат като затворник в стая с хлебарки


Майката на Ноле: В Австралия го държат като затворник в стая с хлебарки
Снимка: Getty Images

1825 0

Майката на тенис звездата Новак Джокович Дияна обяви, че синът ѝ е държан и третиран в Австралия като затворник. Тя заяви, че сръбският ас изтърпява ужасни условия там, където е "настанен". "В хотела, ако това може да се нарече хотел, има хлебарки, храната е ужасна", заяви тя относно центъра за настаняване на бежанци в Мелбърн, където световният номер 1 в тениса бе пратен, след като му бе отказано да влезе в Австралия.

Джокович ще трябва да изчака на въпросното място до понеделник, когато съдът ще разгледа неговата жалба срещу отказаната му виза и ще бъде взето крайно решени дали той ще може да участва в Откритото първенство на Австралия.

"Говорих с него преди няколко часа, той е добре, разговаряхме за няколко минути. Опитваше се да заспи, но не можеше. Можете да си представите как се чувствам като майка, чувствам се ужасно през последните 24 часа. Държат го като затворник не е честно, не е човешко. Надявам се той да остане силен, ние също се опитваме да му дадем сили. Надявам се да спечели", сподели жената пред медии и фенове на Джокович в Белград.

Бащата на тенисиста Сърджан определи действията на Австралия като "политически". "Новак е Сърбия и Сърбия е Новак. Това няма нищо общо със спорта, това е политическа атака. Няколкостотин милиона души от Запада не могат да понесат, че Новак е най-добрият спортист в света. Като унижават Новак, те унижават Сърбия и сръбския народ", каза Сърджан, който сравни сина си с Исус Христос и Спартак (още от изказването му тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички