Бащата на Джокович: Светът на богатите няма да позволи на Новак да играе тенис


Бащата на Джокович: Светът на богатите няма да позволи на Новак да играе тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

2615 0

Сърджан Джокович, бащата на Новак Джокович, коментира проблемите на сина си, който е възпрепятстван от участие на Откритото първенство на Австралия. Заради отнета виза във връзка с декларацията за ваксинация сърбинът е заплашен от депортиране от страната и съответно неучастие в първия Голям шлем за 2022 година.

"Синът ми е в австралийски плен. Той стана символ и лидер на свободния глас, света на бедните и потиснати страни и народи. Новак доказа, че дори в една малка, но героична страна - Сърбия, може да се появи най-добрият тенисист и спортист в историята. Могат да го държат затворен, но истината, като водата, винаги ще намери път. Новак е Спартак на новия свят, който не понася несправедливостта, колониализма и лицемерието. Той се бори за равенство на всички хора на планетата, независимо от цвета на кожата, вярата и това какви пари имат", започна Джокович-старши, цитиран от "ISport".

"Мога да предположа, че светът на богатите няма да позволи на Новак да играе тенис, но тогава ще се разкрие истинското им лице и борбата ще стане още по-сериозна. Алчните и арогантни представители на световната олигархия ще бъдат от едната страна, а от другата ще бъде свбодният и горд свят, който все още вярва в справедливостта, истината, честната игра и мечтите на своите деца", допълни сърбинът. А ето как реагира президентът на Сърбия на казуса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички