"Мачкай... Сашко"? Първият братовчед на Григор Димитров "потегли" в ATP - едва 16-годишен


"Мачкай... Сашко"? Първият братовчед на Григор Димитров "потегли" в ATP - едва 16-годишен
Снимка: Getty Images

4155 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров скоро може да има своя достоен наследник. Хасковлията е минал по-голямата част от професионалния си път и не е далеч времето, в което ще очакваме друг наш сънародник да заеме мястото му. А защо това да не бъде първият му братовчед?

Кой е Александър Василев - първият братовчед на Григор Димитров?

Александър Василев е на 16 години и е син на Стефка Василева - сестра (дори близначка) на майката на Гришо. За разлика от своя по-голям брат Константин - Сашко търси своето развитие в тениса и показва прогрес.

През миналата кампания завоюва две титли при юношите и проби в топ 200 на света в ранглистата до 18 години. Направи и добър дебют при мъжете в професионалния тенис през октомври миналата година, когато бе в основната схема в Созопол ("Фючърс"). Дойде време и за първата победа за Василев при мъжете.

Той надделя над друг българин - Мартин Димитров (бивш 1/4-финалист на ниво "Фючърс"), като успехът дойде в два сета - 7:6(5), 6:3 в отделните части. Победата бе в турнир от категорията М 15 в Пазарджик, а чрез нея си осигури и първа ATP точка в своята кариера.

За съжаление, Сашко изгуби следващия си мач, като отстъпи на Денис Клол (номер 700 в света), взимайки общо пет гейма в срещата. В немалки периоди от двубоя обаче показа равностойна игра срещу опитния състезател.

Пред първия му братовчед пък предстои състезание в Швейцария - разбира се, от ATP категориите. Григор Димитров научи и вариантите за съперник на старта в Женева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички