Рафаел Надал ще пропусне "Ролан Гарос" и обяви кога ще спре с тениса


Рафаел Надал ще пропусне "Ролан Гарос" и обяви кога ще спре с тениса
Снимка: Getty Images

2132 0

Испанският тенисист Рафаел Надал обяви, че ще приключи с тениса през 2024 година. Рафа съобщи новината на пресконференция днес (18 май) в своята родина. "Матадорът" също така заяви, че няма да вземе участие на "Ролан Гарос" по-късно през настоящия сезон.

Коварната контузия и голямото решение

"Възстановяването от контузията, която получих в Австралия, не се разви така, както бих искал. Затова и участието ми на Ролан Гарос става невъзможно. По това време няма да мога да бъда на Ролан Гарос. Знаете какво означава този турнир за мен, можете да си представите колко ми е трудно. Нямам намерение да играя през следващите няколко месеца", сподели "Матадора".

"Не беше възможно, все още не съм готов да се състезавам. Трябва да спра спортната си кариера. Ще се опитам да възстановя тялото си през тези месеци, няма да определям дата за завръщането си. Когато се почувствам физически готов, започвам отначало. За мен е цел да се опитам да се върна до края на годината и да мога да играя на Купа Дейвис. Ще опитам да посрещна следващата година с гаранции. Мисля, че ще ми е последната година", каза Надал за решението си да спре с тениса през 2024 година.

Надал няма да сваля нивото

"Ако продължа да играя в момента, не мисля, че ще мога да бъда на ниво през следващата година. Няма да ходя на Ролан Гарос, няма да играя тези месеци и намерението ми е следващата година да е последната ми. Мога да играя на турнирите, с които искам да се сбогувам. Това са тези, които белязаха най-много моята кариера".

"Ще се опитам да си дам възможност да се състезавам отново и намерението ми е 2024-а да е последната ми година. Ще се постарая последната ми година да не е просто за статистиката, ще направя всичко възможно да се състезавам на най-високо ниво и да се опитам да спечеля турнирите, в които участвам. Ще се боря за това, но ще видим какво ще се случи", допълни Рафа Надал.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Болезнената гледа, която притесни допълнително феновете на Рафаел Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички