Мач за историята! Невероятен Григор Димитров спечели първи трофей от сериите Мастърс (ВИДЕО)


Мач за историята! Невероятен Григор Димитров спечели първи трофей от сериите Мастърс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

38415 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели първа титла от сериите Мастърс, след като на финала в Синсинати се наложи с 6:3, 7:5 над австралиеца Ник Кирьос.

Българинът игра почти безпогрешно и въпреки 5-те двойни грешки, нито един път не загуби подаването си. За сметка на това той се възползва от открилите се възможности и на два пъти взе подаването на Кирьос. 

С тази победа Димитров се завръща в 10-ката на мъжкия тенис и дава сериозна заявка за предстоящия турнир от Големия шлем US Open.

Първи сет

1:0 - Григор започна страхотно срещата и спечели подаването си на 0.

1:1 - Кирьос отговори подобаващо, като загуби една единствена точка в първия си сервис гейм.

2:1 - Димитров спечели и второто си подаване в сета, макар да бе леко затруднен и да загуби първа точка в сервис гейма си.

2:2 - За първи път от началото на сета един от двамата тенисисти загуби повече от една точка в подаването си. Тази "чест" се падна на австралиеца, който допусна да се стигне до 40:30. Силният му сервис обаче му помогна в най-трудния момент, за да изравни за 2:2. 

3:2 - Третият сервис гейм на българина стартира лошо, като загуби първата точка в него. В този момент на помощ дойде и началният удар на сънародника ни, за да го измъкне от неприятната ситуация. Проблемите за Гришо продължиха, като се стигна до 30:40 и точка за пробив. Димитров успя да спаси положението и да вземе подаването си.

4:2 ПРОБИВ! - Последва спад в играта на австралиеца и Димитров бързо взе първите две точки, за да се стигне до 0:30. Отново началният удар бе оръжието, което избави Кирьос - 30:30. Последва разиграване, спечелено от Гришо и това значеше първа точка за пробив пред нашенецът. След ново добро разиграване се стигна до пробив.

5:2 - Неприятна грешка при 30:30 позволи на австралиецът да стигне до нова точка за пробив. Тя обаче бе отразена, а секунди по-късно българинът затвърди пробива си за 5:2.

5:3 - В осмия гейм на срещата Кирьос поведе с 40:0, поставеният под №7 стигна до 40:30, но след ретур в аут резултатът бе намален.

6:3 СЕТ! - Българинът спокойно сервира в деветия гейм и след по-малко от една минута спечели подаването си, а с това и сета.

Втори сет

0:1 - Вторият сет започна добре за Гришо, който спечели първата точка в подаването на противника, но Кирьос спечели подаването си, като не загуби повече точки до края.

1:1 - Григор бързо изравни резултата с лесен гейм на 0.

1:2 - Кирьос имаше нов труден гейм, в който се стигна до 30:30, но в крайна сметка австралиецът взе подаването си.

2:2 - Българинът спечели нов лесен гейм на сметката си, макар да направи двойна грешка при 40:0. 

2:3 - За първи път от средата на сет №1 Кирьос спечели лесно подаването си.

3:3 - Подаванията на Григор продължаваха да вървят все така лесно.

3:4 - Нови проблеми за Кирьос, който изкара форхенд в аут при 30:30 и подари точка за пробив на българина. Последва обаче бомбен сервис, който изравни резултата в гейма. Нов форхенд в аут от ракетата на австралиеца и нова точка за пробив пред сънародника ни. Последва обаче пореден мощен начален удар на сервиращия и ново равенство. В крайна сметка сервиращия взе подаването си.

4:4 - Нов почти безгрешен гейм на сметката на Димитров.

4:5 - Кирьос също записа лесен гейм в сметката си, в който не даде точка на противника си.

5:5 - Добрата игра на Димитров продължи и в 5-я му сервис гейм, като той отново не допусна изненада.

6:5 ПРОБИВ! - 7-ят поставен поведе в сервис гейма на Кирьос с 15:30, а минути по-късно сервиращия направи трета двойна грешка за 30:40, което означаваше скрит мачбол. След още няколко секунди Димитров осъществи пробив и ще сервира за мача.

7:5 СЕТ и МАЧ! - Григор Димитров спечели така важния 12-ти гейм във втория сет, а с това завоюва и първа титла от турнирите от сериите Мастърс. 

Преди мача

Григор Димитров излиза тази вечер в спор за първо отличие от турнирите от сериите Мастърс. Българинът има на сметката си 6 отличия, но нито едно от турнир с толкова висок ранг. 

Играта на Димитров през сезона впечатлява, като той вече завоюва две отличия, но последва и сериозен спад за сезона на клей. Силните игри на Гришо се завърнаха и той го доказа с похода си в Синсинати, където се справи с Хуан Мартин дел Потро и Джон Иснър - двама тенисисти, които хасковлията до сега не бе побеждавал.

Противник на Димитров ще е скандалният австралиец Ник Кирьос, който по-често влиза в спорните новини с издънките си, от колкото с изявите си. В Синсинати обаче нещата седят по различен начин, като доказателството за това е победата на Кирьос над новия №1 Рафаел Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички