Страхотна двусетова победа за Григор Димитров над Дел Потро


Страхотна двусетова победа за Григор Димитров над Дел Потро
Снимка: Getty Images/Guliver

8205 0

Григор Димитров  продължава със силните си изяви на Мастърс турнира в Синсинати, след като записа изключително престижна двусетова победа над Хуан Мартин Дел Потро.

Димитров записа силен старт на мача, след като проби в самото начало и до самия край успя да го задържи, въпреки че се изправи срещу точка за пробив в последния гейм - 6:3.

Втората част започна с надмощие на Дел Потро и пробив за 0:3, но при 2:4 Гришо успя да върне пробива, а след това и да реализира втори в своя полза.

При втория пробив на Димитров Дел Потро поиска медицински таймаут и сподели с лекаря, че има световъртеж. Въпреки това той се върна на корта, за да доиграе срещата.

При 6:5 Димитров допусна двойна грешка за 15:30, но след това записа безапелационни 3 поредни точки и спечели срещата с 6:3, 7:5. Това беше първи успех на Димитров срещу Дел Потро след 6 срещи, а с победата си Гришо продължава да се надява на силно представяне и поне полуфинал в турнира. 

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Дел Потро спечели откриващия гейм във втората част на 15.

0:2 (пробив) - Необясним срив за Гришо в края на втория гейм. След като поведе с 40:15, той допусна пълен обрат и пробив след поредица от точки на аржентинеца.

0:3 - Дел Потро затвърждава пробива

1:3 - Първи гейм на сметката на Григор Димитров, който успя да спре свободното си падане.

1:4 - Ситуация 0:30 в полза на Григор Димитров, но Дел Потро се измъкна в две тежки разигравания, а после получи и гейм-бол след грешка на Гришо. Добре построена атака доведе до равенство, но бившият член на топ 10 успя да спечели подаването си.

2:4 - Гришо отговаря с гейм на 15.

3:4 (пробив) - Григор отново имаше страхотен шанс. При 15:30 Дел Потро изпълни слаб втори сервис, но Гришо прати топката в мрежата - 30:30. Той все пак стигна до брейк точка, а в следващото разиграване блесна с отличен минаващ удар от трудна позиция - връщане на пробива.

4:4 - Гейм на 15 в полза на българина и резултатът е равен.

4:5 - Дел Потро се връща в ритъм с гейм на 0.

5:5 - Много, много тежък гейм за Григор. Дел Потро имаше цели 3 точки за пробив, но нервите на Димитров издържаха и след най-дългия гейм в мача той отново успя да изравни.

6:5 (пробив) - След като изпусна да пробие и да спечели втория сет, Дел Потро също си навлече проблеми. Той изостана с 15:40, но от втори сервис записа директна точка за 30:40, а с нов силен начален удар изравни. Аут от ракетата на аржентинеца и минаващ удар на Григор доведоха до пробив в полза на Димитров.

В последните точки обаче Дел Потро определено не бе на себе си, а след това се оказа, че е получил световъртеж. След кратка почивка, той се върна на корта.

7:5 - В ситуация 30:30 Гришо излезе при мрежата и Дел Потро пробва минаващ удар, но той излезе в аут - мач пойнт за българина. Уинър от форхенд в следващото разиграване му донесе победата.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Гришо с убедителен гейм на 15 при свой начален удар.

2:0 (пробив) - Димитров показа отлично разнообразие в атаките си и дори два пъти излезе на мрежата, с което си осигури цели 3 брейк пойнта. Дел Потро спаси първия с ас, но след това прати топката в аут.

3:0 - Труден гейм за българина, който допусна две двойни грешки в него. Той изостана с 0:30, но обърна до 40:30, когато направи и втората си грешка от сервис. Въпреки това Гришо взе следващите две точки и затвърди пробива си.

3:1 - Дел Потро взима подаването си на 15.

4:1 - Димитров не трепна при 30:30 и успя да вземе следващите две дълги разигравания, при които аржентинецът сбърка.

5:2 - Бърза размяна на геймове между двамата и Дел Потро сервира за оставане в сета.

5:3 - Двамта стигнаха до равенство 40:40, но все пак аржентинецът с добри сервиси успя да защити последното си подаване в сета.

6:3 - Слаб момент за Григор Димитров, който при 30:30 допусна непредизвикана грешка и прати топката в аут - точка за пробив в полза на Дел Потро. Продължително разиграване принуди Димитров да търси развръзка с форхенд по правата, който кацна точно на линията за 40:40. Последваха две грешки от ракетата на Дел Потро и след 46 минути Димитров поведе в сетовете.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Аржентинецът е традиционно неудобен съперник за Григор Димитров, тъй като българинът няма успех в 5-те мача помежду им. За последното двамата се изправиха един срещу друг на Мастърса в Рим (клей кортове), като тогава Дел Потро надделя с 3-6, 6-2, 6-3.

В последните няколко месеца хасковлията отбеляза спад в представянето си и, въпреки че се завърна в топ 10 (макар и за кратко), очакванията към него бяха, че ще се доближи максимално до топ 5 след края на Уимбълдън. Сега Димитров има да защитава над 1000 точки до края на годината и трябва отново да намери добрия ритъм, за да изпълни основната си цел - запазване на позицията в ранглистата и класиране за Финала на ATP в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички