Надал и Тийм отпаднаха, Григор е фаворит за трофея в Синсинати


Надал и Тийм отпаднаха, Григор е фаворит за трофея в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

2258 0

Поставеният под №1 Рафаел Надал претърпя поражение от Ник Кирьос с 2-6, 5-7 в 1/4-финалите на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Испанският левичар напуска турнира и за него остава само утешението, че в понеделник отново ще бъде на върха в ранглистата след тригодишна пауза.

Кирьос срази Надал за 80 минути, като реализира 10 аса и четири пробива, а само веднъж не успя да спечели подаването си.

За място във финала Кирьос ще спори с испанския ветеран Давид Ферер, който елиминира третия поставен Доминик Тийм в два сета 6-3, 6-3.

Всичко това е добре дошло за Григор Димитров, който се превръща във фаворит за титлата. Късно снощи българинът елиминира с лекота японеца Юичи Сугита с 6-2, 6-1. Гришо ще направи опит да стигне първия си финал в надпревара от Мастърс 1000 в двубой срещу Джон Иснър, който се наложи над сънародника си Джаред Доналдсън с 7-6 (7-4), 7-5.

Първата ракета на България ще търси реванш от Иснър за загубата от него на Мастърса в Маями преди две години. Това е и единственият мач между двамата в Тура.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички