Григор разкри какъв е бил ключът за успех над Иснър


Григор разкри какъв е бил ключът за успех над Иснър
Снимка: Getty Images/Guliver

2224 0

Най-добрият ни български тенисист Григор Димитров се класира за пръв път в кариерата си на финал на турнир от сериите Мастърс. Водещият ни тенисист победи със 7-6 (4) 7-6 (10) американеца Джон Иснър, нанасяйки едва втора загуба на американеца в последните му 14 срещи.

"Това е добра крачка напред. В тура съм от доста време вече и все повече започвам да оценявам тези моменти. Да играеш на финал винаги е прекрасно чувство. Няма значение дали е на Мастърс , или на турнир от категори ATP 250. Всеки играч се стреми към това. В момента аз вървя стъпка по стъпка и изграждам своята увереност и подобрявам играта си. Старая се да правя това почти всеки път, когато започвам нов турнир", заяви Григор след класирането на финал. 

Българинът е сигурен, че върви в правилната посока и се надява добрата му игра да продължи. "Чувствам се отлично, тялото ми се справя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис, а това винаги е от полза. Дано утре е един от тези дни и отново да мога да покажа добра игра".

Относно срещата с Иснър: "Днес беше един от онези мачове, в които трябва да бъдеш търпелив. Смятам, че това бе ключът. Знаех, че няма да мога да вляза в толкова много разигравания срещу Джон. Бях наясно, че ще сервира силно. Трябваше да съм спокоен и да използвам всяка възможност, отворила се пред мен. Мисля, че в края на мача няколко точки направиха разликата в моя полза". Финалът е тази вечер около 23 часа и ще може да го следите на живо в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички