Критик №1 на Джокович изненада с хвалебствени думи за Новак, които никой не е очаквал


Критик №1 на Джокович изненада с хвалебствени думи за Новак, които никой не е очаквал
Снимка: Getty Images

2555 0

Новак Джокович стигна до финала на Мастърса в Париж след трудно спечелена победа срещу Андрей Рубльов. Така Новак защити 600-те точки, спечелени през миналия сезон, като ще има възможност да подобри миналогодишния резултат във финалния сблъсък срещу Григор Димитров.

А коментарът на американския журналист Бен Ротенберг изненада потребителите на социалната мрежа "Х" ("Twitter"). Ротенберг е човек, който е използвал всяка ситуация в миналото, за да критикува Новак Джокович, но този път той изрази своето възхищение.

Похвала за кратко от най-големия критик на Джокович

"Мисля, че хората не оценяват колко по-възрастен е Джокович от другите играчи в ATP Тура. Джокович е на 36 години. Никой друг в Топ 16 не е по-възрастен от 27. И все пак той все още е недосегаемият номер 1", написа Ротенберг. Тези негови думи бяха публикувани заедно със снимка на Джокович от мача срещу Рубльов, докато физиотерапевтът го масажираше.

За кратко феновете на Джокович смятаха, че американецът напълно е променил виждането и мнението си за Новак, но тогава Ротенберг напомни, че с основание мнозина го смятат за най-големия хейтър на сръбския тенисист. "Тази голяма разлика поставя въпроса и за поколението на тенисистите, родени през периода 1988-1995 г. Дали всъщност са били исторически лоши и дали това също е помогнало на доминацията на голямата четворка да продължи толкова дълго?". В този диапазон попада и Григор Димитров, който е роден през 1991 година. А Джокович засипа с похвали Григор точно преди финала помежду им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички