Кошмар за Джокович - спират го за участие и на Уимбълдън, и на Ролан Гарос


Кошмар за Джокович - спират го за участие и на Уимбълдън, и на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

2307 0

По-малко от седмица преди началото на Australian Open рекордьорът по титли в турнира и световен №1 Новак Джокович все още не знае на 100% дали ще участва в тазгодишната надпревара. Казусът около сърбина не е приключил и нищо чудно той да не играе на турнира заради това, че е опитал да измами властите в Австралия по темата с ваксините и зеления сертификат.

Британското издание Manchester Evening News пък отбелязва, че Джокович е заплашен да пропусне и следващите два турнира от Големия шлем - Ролан Гарос и Уимбълдън. Най-старият турнир в света, който се провежда във Великобритания, може да не допусне Джокович заради това, че не е ваксиниран.

Премиерът на страната Борис Джонсън намекна, че Джокович и всички други неваксинирани спортни звезди, които искат да пътуват до Обединеното кралство за турнири като Уимбълдън, може да нямат право да преминат границата.

„Вижте, мисля, че е важно австралийските власти да направят свои собствени разпореждания за влизане в страната и престой“, каза Джонсън по отношение на това дали Джокович ще бъде спрян за влизане във Великобритания за Уимбълдън.

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви по-рано, че всички спортисти трябва да бъдат ваксинирани и засили натиска върху хората във Франция без ваксинация, ограничавайки възможността им да присъстват на публични събития.

Позицията на Джокович за ваксините може да му коства загуба на милиони (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички