Комично: От 2022 година ще засичат с хронометър паузите за тоалетна в тениса


Комично: От 2022 година ще засичат с хронометър паузите за тоалетна в тениса
Снимка: Getty Images

1327 0

Тенисистите в ATP Тура ще бъдат ограничени до почивки за тоалетни не по-дълги от три минути от следващия сезон, след като серия от продължителни визити доведе до взаимни обвинения между тях в последно време.

Часовникът ще започне да отброява, когато даден играч стигне до съблекалнята, а тенисистите ще получат по допълнителни две минути за смяна на екипа, потвърдиха от Мъжката тенис асоциация пред "АФП". Играчите ще имат право само на една почивка за тоалетна на мач, като тя ще бъде взимана само между сетове!

Стефанос Циципас бе обвинен от колегите си Александър Зверев и Анди Мъри за това, че взима продължителни почивки за ходене до тоалетна в ключови моменти на мачове, съответно в Синсинати и на US Open.

Подобни паузи често са използвани от тактическа гледна точка и като възможност за играчите да изчистят умовете си. Новак Джокович на два пъти взе подобни паузи, докато изоставаше с два сета на тазгодишния Roland Garros от Лоренцо Музети и след това срещу Циципас в спора за трофея в Париж...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички