Световният №1 Новак Джокович с нов интересен коментар по темата с ваксините срещу коронавирус


Световният №1 Новак Джокович с нов интересен коментар по темата с ваксините срещу коронавирус
Снимка: Getty Images

2257 0

В началото на новата година предстои да се проведе турнирът от Големия шлем - Australian Open, на който ще бъдат допускани само участници, които са си поставили по две дози ваксина. Това логично подвига въпроса - това означава ли, че световният №1 Новак Джокович няма да играе на него?

По-рано през годината сърбинът влезе във фокуса на общественото внимание с изказвания по темата, от които ставаше ясно, че той не е ваксиниран и въпреки че впоследствие се появиха информации, че вече е променил мнението си и си е "ударил" иглата, ето какво каза сега пред репортери в Торино, където в момента се провежда финалният турнир на ATP:

"Свободата на избор е от съществено значение за всеки, независимо дали става въпрос за мен или някой друг. Всъщност, няма значение дали става въпрос за ваксинация или нещо друго в живота. Трябва да имате свободата да избирате, да решавате какво искате да правите. В този конкретен случай, какво искате да поставите в тялото си".

"Винаги съм бил привърженик на това и винаги съм бил привърженик на свободата на избора и винаги ще подкрепям това, защото свободата е от съществено значение за щастлив и проспериращ живот", заяви Жокера и отново не стана категорично ясно дали е ваксиниран, но при всички положения този въпрос ще намери своя отговор съвсем скоро - Откритото първенство на Австралия започва на 17 януари!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички