Кога и в колко ще започне мачът Цветана Пиронкова - Серина Уилямс?


Кога и в колко ще започне мачът Цветана Пиронкова - Серина Уилямс?
Снимка: Getty Images/Guliver

2321 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова преодоля две съпернички на WTA 500 турнира в Мелбърн - "Яра Валей Класик", за да си осигури среща срещу една от най-легендарните в цялата история на спорта - Серина Уилямс.

Съдбата противопоставя двете за 7-ми път, като трябва да се отбележи, че при последния българката продължи напред служебно, след като американката имаше контузия и така и не излезе на корта. В останалите 5 случая Уилямс неизменно печели.

Седмица преди началото на първия турнир от Големия шлем за годината - Australian Open, двете отново се изправят една срещу друг с лека мисъл за предстоящия голям турнир. Пиронкова и Серина ще играят в сряда, 3 февруари, на централния корт за жените в Мелбърн.

Двубоят на "Маргарет Корт Арена" е поставен първи във вечерната програма на "Яра Валей Класик", което означава, че трябва да започне не преди 09:30 часа българско време. За да стигне до този етап Цвети вече се справи с Людмила Самсонова и Дона Векич. Серина пък отстрани Дария Гаврилова.

Преди срещата между двете Серина Уилямс сподели за Пиронкова, че има страхотна история и че винаги ще я подкрепя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички