Цветана Пиронкова - Серина Уилямс епизод номер 7: История на съперничеството


Цветана Пиронкова - Серина Уилямс епизод номер 7: История на съперничеството
Снимка: Getty Images/Guliver

2809 0

Серина Уилямс безспорно ще остане в историята на тениса като едно от най-великите имена. Доминацията в най-силните ѝ години в женския тенист бе просто жестока. А сега главната цел на Серина е да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 титли от Големия шлем. В турнира преди първия за годината (Australian Open) - "Яра Валей Класик" в Мелбърн от сериите WTA 500, тя ще се изправи срещу Цветана Пиронкова

Българката направи мечтано завръщане в тениса след майчинство и накара света отново да заговори за нея. През 2021-а година все още няма поражение, но този път ще има много сериозно изпитание - именно американката.

Цвети към момента се намира на 137-а позиция в световната ранглиста при жените, докато Серина - на 11-а. Това ще бъде сблъсък номер 7 в историята между двете, като трябва да се отбележи, че последният такъв всъщност не се игра и българката спечели служебно след отказване преди началото на мача от страна на Уилямс (на Ролан Гарос).

Само 3 седмици по-рано двете се изправиха на 1/4-финал в Откритото първенство на САЩ (US Open), където именно американката сложи край на приказното завръщане на Цвети след победа с обрат и 2:1 сета (4:6 6:3 6:2 в отделните части).

Всъщност, Серина Уилямс е печелила всички мачове между двете. Преди този от САЩ двете са имали още 5 сблъсъка, всеки от които в ползва на бившата номер 1. Трябва обаче да се отбележи, че от общо 6-те им двубоя, Цвети е успявала да вземе по сет цели 3 пъти.

Те се изправят една срещу друга за първи път на 27 май 2007 година на Ролан Гарос. Тогава американката печели с 2:1 сета (5:7 6:1 6:1 в отделните части). Малко повече от 4 години по-късно те играят в Ийстбърн и резултатът при сетовете е същият (1:6 6:3 6:4). Прави впечатление, че когато Уилямс загуби сет от Пиронкова, то винаги се случва при откриващия такъв и след това се стига до обрат. Следващите два мача свършват с по 2:0 сета за Уилямс - единият през септември 2014 година в Пекин (6:2 6:3 в отделните части), другият в Синсинати (7:5 6:3 в отделните части). 

А преди сегашният двубой Серина Уилямс похвали Пиронкова и сподели, че винаги ще я подкрепя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички