Цветана Пиронкова със символично съвпадение на съперниците в Мелбърн, Серина я чака в 3-ти кръг?


Цветана Пиронкова със символично съвпадение на съперниците в Мелбърн, Серина я чака в 3-ти кръг?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1741 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще започне срещу Людмила Самсонова на провеждащия си през следващата седмица турнир от категорията WTA 500 - Yarra Valley Classic. Самсонова може да се определи като "любим" опонент на Цвети, тъй като именно срещу нея родната състезателка се завърна след дългата пауза без тенис.

Това се случи през миналата година, когато българката направи фурор на Откритото първенство на САЩ. Самата Самсонова пък бе сломена в началото с 2:6 2:3. Символиката и любопитните съвпадения за Цвети обаче далеч не спират дотук.

Ако тя победи Самсонова, ще се изправи срещу хърватката Дона Векич, която почива в първи кръг. А Векич също се изправи на пътя на Пиронкова на турнира от Големия шлем в Ню Йорк. Тогава родната спортистка победи с 6:4 6:1.

При още една победа най-вероятно и третият съперник ще е такъв, срещу който българката вече се изправи на US Open. Става въпрос за една от най-добрите в женския тенис за всички времена - Серина Уилямс (която трябва първо да победи Виктория Кузманова или Дария Гаврилова). Именно американката сложи край на фурора, който Цвети направи преди няколко месеца при завръщането си.

А Серина Уилямс призна, че е изгубила 2 от най-ценните си трофеи, а един ѝ е бил откраднат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички