Класиране за годината: Колко близо остана Григор Димитров до финалните 8 за турнира?


Класиране за годината: Колко близо остана Григор Димитров до финалните 8 за турнира?
Снимка: GettyImages

9036 0

Първата ракета на България Григор Димитров записа впечатляващи последни месеци от годината. Сред последните му участие стигна полуфинал на Мастърса в Шанхай и финал на надпреварата в Париж, също част от сериите "Мастърс 1000".

Въпреки това няма да го наблюдаваме в турнира на най-добрите 8, който ще се проведе в Торино, Италия. Участниците там са ясни: Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Яник Синер, Андрей Рубльов, Стефанос Циципас, Александър Зверев и Холгер Руне, който ще дебютира.

На границата остана Хуберт Хуркач, чийто надежди бяха прекършени от Григор в Париж. Любопитното е, че само в последно време Димитров е побеждавал четирима от участниците на финалния турнир (Алкарас, Медведев, Циципас и Руне).

Това логично повдига въпроса къде попада Григор в класирането? След по-слаба първа част от сезона, той е 14-и в своеобразната класация за 2023-та - с 2570 точки. Последният класирал се - Руне, е с 3460.

Освен 8-те споменати и Руне, пред него са още: Тейлър Фриц (3100 точки), Каспър Рууд (2825 точки), Алекс Де Минор (2740 точки) и Томи Пол (2665 точки).

Все пак Григор ще отбележи скок от няколко места в световната ранглиста. Още в началото на следващата година пък ще има шанс да влезе в топ 10, след като няма толкова точки за защитаване в първите турнири. Вижте и рекордната сума, която Григор Димитров спечели с представянето си в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички