Рекорд: Колко пари спечели Григор Димитров след приказката на Мастърса в Париж?


Рекорд: Колко пари спечели Григор Димитров след приказката на Мастърса в Париж?
Снимка: GettyImages

12046 0

За първи път в кариерата си Григор Димитров стигна финала в турнира в Париж - който е част от сериите "Мастърс 1000". За целта 32-годишният хасковлия преодоля последователно Лоренцо Музети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас.

В спора за трофея най-добрият български тенисист се изправи срещу първия в световната ранглиста Новак Джокович. Сърбинът бе безпощаден към добрия си приятел и не му даде нито една точка за пробив, като в същото време записа едва четири непредизвикани грешки.

Въпреки загубата Григор категорично надмина очакванията на специалисти и анализатори във френската столица и се представи повече от достойно. Това бе и последният заявен от него турнир за годината, като ще се отдаде на заслужена почивка.

Колко спечели Григор Димитров от Мастърса в Париж?

Като за финал Гришо напълно си заслужи и доста солидна финансова награда. Фондът бе увеличен с 6,72% през тази година в сравнение с миналата, като така нарасна дялът за финалистите във френската столица в сравнение с миналия сезон.

Проверка на SportLive.bg показа, че общият награден фонд е 5 779 335 евро. Достигане до първи кръг носи 23 100 евро, до втори - 41 700 евро, а до трети - 77 760 евро. Четвъртфиналът осигури 145 380 евро, а полуфиналът - 266 530 евро. Големият победител в турнира - Джокович, прибра 892 590 евро. За финалиста, в случая Димитров, са предвидени внушителните 487 420 евро.

Това е и най-голямата сума, която 32-годишният Григор прибира от надпревара през този сезон. На друг Мастърс турнир, провел се наскоро, бе близо до още по-голямо постижение по това отношение. В Шанхай загубилият финала прибра 662 360 евро, но Гришо отпадна на полуфиналите от Андрей Рубльов и взе 352 635 евро.

Разбира се, това не отмива разочарованието у българина от загубения финал. Малко след мача Григор Димитров се разстрои и разплака, а Джокович прекъсна интервюто си, за да го успокои (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички