Кайли Макензи съди бившия си треньор за посегателство


Кайли Макензи съди бившия си треньор за посегателство
Снимка: Gulliver/GettyImages

929 0

Кайли Маккензи, 23-годишна американска тенисистка, разкри, че ще заведе дело срещу бившия си треньор Анибал Аранда за сексуален тормоз, когато е била на 19 години.

Робърт Алард, адвокат на Макензи и който придружи тенисисткатаа на пресконференцията, обвини Тенис асоциацията на САЩ (USTA), че знае, че Аранда е тормозил състезателката си.

"Той е докосвал почти цялото тяло на Кайли, докато твърдял, че това са нови тренировъчни техники. След седмици на тормоз тя се отдалечава от него възможно най-бързо", обясни Алард.

 Макензи заяви, че постоянните епизоди са я накарали да страда от „пристъпи на паника, тревожност и депресия“. „Израснах в системата на USTA и им имах доверие. Очаквах да приемат това по-сериозно, но сгреших.“

 

Говорителят на USTA вече са реагирали по въпроса с инцидента с изявление, гарантирайки, че всички оплаквания са "обработени с абсолютна сериозност и спешност. Нарушителят е отстранен от работа в същия ден на получаване на информацията и оттогава той не може да присъства на съоръженията или спонсорирано събитие от организацията".

Междувременно Елина Свитолина обяви, че ще си вземе почивка от тениса, заради войната в Украйна.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички