Украинката Елина Свитолина: Моят народ ми даде кураж, но сега не мога да се справя повече


Украинката Елина Свитолина: Моят народ ми даде кураж, но сега не мога да се справя повече
Снимка: Getty Images

1681 0

Украинската тенисистка Елина Свитолина обяви, че ще си вземе почивка заради психическа и физическа преумора. Бившата №3 в женския тенис сподели, че удържането на нейните сънародници на руската инвазия на родината й и е дало кураж  да продължи да играе досега въпреки болките си в гърба.

„За мен това бяха няколко изключително трудни месеца не само от психическа гледна точка, но и от физическа. От доста време изпитвам проблеми с гърба си. Болката не ми позволи да се подготвя по най-добрия начин за турнирите. Междувременно, наблюдавайки с непоносима болка в сърцето ми случващото се в родината ми Украйна и с колко много храброст и кураж нашият украински народ защитата страната ни, това ме мотивира страхотно да продължа и да се боря на корта“, написа Свитолина в социалните мрежи.

„Сега, тялото ми не може да се справя повече и се нуждая от почивка. Следователно, ми е тъжно да обявя, че ще пропусна Фед Къп и някои от любимите ми турнири в Европа. Но съм сигурна, че ще Ви видя скоро! Благодаря Ви за цялата подкрепа в този предизвикателен период“, публикува още 27-годишната тенисистка.

В момента тя е под №20 в световната ранглиста по тенис. Свитолина, която е носителка на 16 титли от Женската тенис асоциация (WTA), изпитва затруднения с формата си след загубата на четвъртфиналите на Ю Ес Оупън.

Украинката загуби в първи кръг на Индиан Уелс от 122-та в света Хариет Дарт от Великобритания, след което отказа да се пусне на турнира в Маями.

А ето какво обещание даде Свитолина след инвазията на Русия в родината й.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички