Жребият за Ролан Гарос: Див късмет за Григор Димитров + мегасблъсък с Надал в първи кръг


Жребият за Ролан Гарос: Див късмет за Григор Димитров + мегасблъсък с Надал в първи кръг
Снимка: Getty Images

24506 0

Бе изтеглен жребият за втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде поставен под номер 10 в основната схема, като жребият бе благосклонен за него.

Вижте и жребият за Виктория Ромова на Ролан Гарос

Страхотен жребий за Григор Димитров на Ролан Гарос

33-годишният хасковлия ще започне с двубой срещу Александър Ковачевич, като до този момент не се е изправял срещу американеца от сръбски произход. Още в първия кръг пък ще има страхотен подарък за зрителите със суперсблъсък. Тоталната легенда на Ролан Гарос и рекордьор по трофеи там - Рафаел Надал, се впуска за последно участие. Той обаче ще премери сили срещу един от лидерите в една от четвъртините - Александър Зверев.

Още: Тенис легенда с огромни очаквания към Григор Димитров: Начерта му най-доброто за Ролан Гарос

Във втори кръг Димитров потенциално може да срещне един от коварните непоставени - Фабиан Марожан, а ако се справи и с него, в трети го очаква Алехандро Табило в най-лошия сценарий поне на хартия.

Евентуален осминафинал идва срещу на теория най-подходящия опонент за Григор - осмия в света Хуберт Хуркач, срещу когото играе повече от успешно. И на четвъртфинал вече може да срещне лидера в тази четвъртина - Яник Синер, който обаче се завръща след контузия и не е сигурно в каква кондиция ще бъде. Италианецът стартира срещу Кристофър Юбанкс.

Колкото до другите четвъртини и лидерите там - световният номер 1 Новак Джокович започва срещу представителя на домакините Пиер-Юг Ербер, а в неговата четвъртина е Каспър Рууд, когото може да срещне на четвъртфинал.

На последния си Ролан Гарос: Рафаел Надал с "късата клечка" - супермач в първи кръг

Още: "Това е най-големият проблем": Григор Димитров каза това, което всички мислят - поиска промяна

Рафаел Надал на Ролан Гарос

Александър Зверев със сигурност нямаше особен късмет, тъй като, освен че започва срещу Рафаел Надал, то в неговата четвъртина е възможно най-високо поставеният опонент за четвъртфинал - Даниил Медведев, когото измести, за да влезе в топ 4 на световната ранглиста.

Големият фаворит срещу трофея Карлос Алкарас ще започне срещу квалификант/щастлив губещ. В неговата четвъртина е руснакът Андрей Рубльов (отново - могат да се срещнат чак на четвъртфинал).

Защо жребият за Гришо всъщност е толкова добър - вижте кои опоненти можеше да срещне Григор Димитров във всеки кръг на Ролан Гарос.

Още: Григор Димитров в непозната светлина: Разказа кое е най-дивото, което е правил със спечелени пари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички