БРАВО! Григор Димитров с най-добър жребий на Голям шлем от 6 години насам - на Ролан Гарос мечтата е възможна


БРАВО! Григор Димитров с най-добър жребий на Голям шлем от 6 години насам - на Ролан Гарос мечтата е възможна
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

12800 0

Григор Димитров нямаше мечтания старт на клей през сезона. Той влезе след финал на хард в Маями (Мастърс 1000), а на следващите три турнира - в Монте Карло, Мадрид и Рим, от същата категория, записа четири победи и три поражения.

Във Вечния град пък падна неприятно на ръката си, след като усука глезен. Макар и да не се стигна до твърда сериозна контузия, най-добрият български тенисист видимо изпитваше проблеми след това. А надеждите са той да се е възстановил напълно за втория за годината турнир от Големия шлем.

Квалификациите за Ролан Гарос започнаха от днес (20.05), а големият финал е на 9-и юни. Ще видим в действие Гришо след около седмица. Предпоставките за добър пробив обаче са налице. Още повече, че той поне на хартия трябва да има най-добрия жребий, който е имал на турнир от Големия шлем в последните шест години.

Още: "Това е най-големият проблем": Григор Димитров каза това, което всички мислят - поиска промяна

Григор Димитров чака отличен жребий за Ролан Гарос

Жребият за основната схема ще се тегли в четвъртък, 23 май, в ранния следобед. Въпреки това горепосоченото твърдение е ясно отсега, тъй като Димитров влиза като поставен под номер 10 в схемата. За първи път от US Open 2018 той е сред 10-те най-високопоставени. А какво всъщност означава това?

Григор Димитров на Ролан Гарос

Със сигурност в първите два кръга 33-годишният българин няма да срещне поставен - състезател от топ 32. Преди да продължим, отваряме една скоба, че има коварни непоставени опоненти като Алехандро Давидович Фокина, Ян-Ленард Щруф, Джак Дрейпър, Матео Арналди, Рафаел Надал(!), Стан Вавринка, Борна Чорич, Миомир Кецманович, Анди Мъри, Матео Беретини, Аслан Карацев, Якуб Меншик, Лоренцо Сонего, Фабиан Марожан, Гаел Монфис и други.

Още: Григор Димитров в непозната светлина: Разказа кое е най-дивото, което е правил със спечелени пари

Ако преодолее първите два кръга, то на 1/16-финалите може да срещне съперник, който заема някоя от позициите между 17-а и 24-та. Това са Алехандро Табило, Феликс Оже-Алиасим, Себастиан Баез, Карен Хачанов, Александър Бублик, Адиран Манарино, Франсиско Серундоло и Юго Умбер.

На осминафинал може да се сблъсъка с тенисист от 5-то до 9-о място. Това са вече Даниил Медведев, както и Каспър Рууд, Андрей Рубльов и Хуберт Хуркач. Потенциален четвъртфинал пък вече може да го противопостави срещу всеки от топ 4 в зависимост от това в коя четвъртина попадне.

Не е случаен и фактът, че легенда в тениса предрече, че Григор Димитров може да играе във финала на Ролан Гарос.

Рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари от Мастърса в Рим

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички