Григор Димитров в непозната светлина: Разказа кое е най-дивото, което е правил със спечелени пари


Григор Димитров в непозната светлина: Разказа кое е най-дивото, което е правил със спечелени пари
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимка: Getty Images

9358 0

Григор Димитров продължава да изумява с това, което показва на корта, въпреки че вече е на 33 години (които навърши днес - 16.05). Гришо кара втория си най-силен период в кариерата, като той продължава вече близо една година.

В кариерата си той има 435 победи и 280 загуби, както и 9 завоювани титли. Заслужил си е общо над 26 милиона долара (26 406 786 от наградни фондове от участията както на турнири на сингъл, така и на двойки (на които е участвал несравнимо по-рядко и има много по-малко успехи).

Димитров направи и любопитно признание в подкаст, след като получи въпрос кое е най-дивото нещо, което е правил със спечелени пари от награден фонд. Отговорът му разказва за действие още отпреди да влезе в Тура - когато спечели Уимбълдън за юноши.

Още: Рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари от Мастърса в Рим

"Прекрасен въпрос. Най-вероятно е това, че си купих много хубав часовник след титлата ми на Уимбълдън за юноши, когто бях едва на 17 години. Получих бонус от мениджърската агенция и го използвах точно така" - признава Гришо.

Кой е най-добрият съвет, който Григор Димитров е получавал?

Григор Димитров на корта

Той бе запитан и кой е най-добрият съвет, който е получавал в тениса, а отговорът бе философски: "Тенисът не е спринт, а маратон". Последното запитване бе дали предпочита малък екип или голям антураж, като Димитров заяви следното:

Още: Странно и неочаквано: Край за Григор Димитров?

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

"Малък екип. Обичам да държа нещата простички. В момента пътувам постоянно само с двама души. Нямам проблем да имам много хара в щаба си, ако става въпрос за приятели или семейство, но предпочитам да пътувам само с тенис треньор, фитнес треньор, физиотерапевт и евентуално баща ми" - каза той.

В разговора имаше и други интересни акценти, като един от тях бе, че в същия подкаст Григор Димитров отговори със самочувствие на въпрос кой е по-известен - той или Христо Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички