Тенис легенда с огромни очаквания към Григор Димитров: Начерта му най-доброто за Ролан Гарос


Тенис легенда с огромни очаквания към Григор Димитров: Начерта му най-доброто за Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

3593 0

По традиция настилката клей не е сред любимите на Григор Димитров и не там са най-добрите му резултати. И през този сезон, в който продължава подема от втората половина на миналия, не потегля толкова успешно на клей. До момента има четири победи и три загуби от турнирите в Монте Карло, Мадрид и Рим (всички те - Мастърс 1000).

Сега обаче идва ред на втората за годината надпревара от Големия шлем. Всички насочват погледи към Париж за Ролан Гарос. А бивш световен номер 1 направи кратък анализ на някои имена, като сред тях бе и вече 33-годишният Гришо.

Става въпрос за Анди Родик, който може да се похвали с 32 титли в кариерата си (включително триумф на US Open, както и цели четири загубени финала на турнири от Големия шлем). Американецът е на мнение, че Димитров може да стигне финала на Ролан Гарос.

Още: Григор Димитров в непозната светлина: Разказа кое е най-дивото, което е правил със спечелени пари

"Григор Димитров може да стигне финала на Ролан Гарос"

"Григор Димитров играе много силен тенис от началото на сезона. Вярвам, че е сред тенисистите, които потенциално може да стигнат финала" - заяви той. Ето как разчете ситуацията и за останалите топ имена:

"Това е най-непредвидимият турнир от Големия шлем през последните 20 години. Вярвам, че около 15 души са способни да го спечелят. Каспър Рууд е 2-кратен финалист в Париж и може да не играе добре в Мадрид и Рим, но пък беше много силен в откриващите седмици на клей сезона. Циципас пък е имал аванс от два сета на финала на Ролан Гарос и освен това спечели трофея в Монте Карло. Рубльов спечели в Мадрид, Фриц беше финалист в Мюнхен и полуфиналист в Мадрид, така че също не бива да бъде изключван. Медведев никога не е играел добре в Париж, само че се подобрява непрекъснато на клей. Няма как да не споменем и Зверев, който обаче ще трябва да се справя и с неща извън корта, тъй като делото му за домашно насилие започва по същото време.

Анди Родик с прогноза за Григор Димитров

Още: Григор Димитров отговори със самочувствие: Кой е по-известен - той или Христо Стоичков?

Що се отнася до Новак, то никога не е имало повече въпросителни около неговото състояние през последните 15 години пред турнир от Големия шлем. Няма да бъда шокиран, ако има проблеми още в ранните кръгове, но също така вярвам, че е повече от способен да спечели титлата.

Алкарас може да е фаворит на букмейкърите и той си е заслужил подобно отношение, само че нека не забравяме, че той пропусна почти целия клей сезон и доскоро дори не можеше да удари форхенд" - сподели Родик. Напомняме, че никога до този момент Гришо не е играл финал в турнир от Големия шлем. Наскоро пък Григор Димитров посочи най-големия проблем в тениса и поиска промяна.

Григор Димитров: Тенисът спаси живота ми в няколко момента, няколко пъти бях на ръба да се откажа

Григор Димитров: Напуснах дома си, когато бях на 14, но никога не съм чувствал, че съм жертвал нещо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички