Григор с нидерландец за начало в Париж, Алкарас се оглежда за него в трети кръг


Григор с нидерландец за начало в Париж, Алкарас се оглежда за него в трети кръг
Снимка: Getty Images

1812 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров узна съперника си в първия кръг на последния за годината турнир от сериите „Мастърс 1000“. Той ще се проведе в зала „Берси“ в Париж, а там първата ни ракета го очаква нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп

Те са се срещали един срещу друг на два пъти, като и двете срещи са през календарната година, а двамата си размениха по един успех. 

Втора победа за един от двамата тенисисти ще му осигури среща във втория кръг вероятно с поставения под номер 13 в схемата Матео Беретини, който ще стартира с квалификант. 

Жребият за българина обаче не би станал по-лесен, ако достигне до третия кръг на надпреварата. Там най-вероятно би стигнал испанския талант Карлос Алкарас, който е водач в световната ранглиста, а преди третата фаза ще премери сили с японеца Йошихито Нишиока или руснака Аслан Карацев.

В горната половина на схемата са още руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, канадецът Феликс Оже-Алиасим, американците Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, както и полякът Хуберт Хуркач.

Наградният фонд на турнира в Париж, който ще се проведе от 31 октомври до 6 ноември, е близо 5,5 милиона евро.

Вижте с кого ще играе утре Григор на полуфиналите във Виена!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички