Сензация! Белгиец хвърли бомбата и разби Карлос Алкарас в Астана


Сензация! Белгиец хвърли бомбата и разби Карлос Алкарас в Астана
Снимка: Getty Images

1439 0

Белгиецът Давид Гофен хвърли бомбата и се класира за осминафиналите на силния тенис турнир от сериите АТП 500 в Астана, след като удари световния №1 Карлос Алкарас със 7:5, 6:3 за близо един час и 50 минути игра. Белгиецът, който влезе в надпреварата като „щастлив губещ“, елиминира водача в схемата още на старта в Казахстан.

Откриващият сет започна с точки за пробиви и пред двамата, преди шампионът на US Open да стигне първи до брейк в третия гейм. Гофен не само го върна, но и дръпна с пробив аванс, като преднината му достигна 5:2. Алкарас демонстрира бойния си дух и влезе в серия от три поредни гейма, пробивайки съперника в последния възможен момент. Усилията му обаче се оказаха напразни, след като белгиецът проби още веднъж в 12-ия гейм и с това си гарантира преднина в резултата.

Втората част започна ударно за Гофен, който поведе с 3:0, а след това направи още един брейк за 5:1 и сервис за мача. Испанският му опонент съумя да върне един от пробивите, но това бе всичко от него и така Гофен намери място във втори кръг на надпреварата. Той загуби само девет точки на първи сервис за целия мач и отрази седем от десетте възможности за пробив пред световния номер 1. В спор за място на четвъртфиналите белгиецът ще играе с френския ветеран Адриан Манарино, който отстрани на старта трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка.

Напред продължиха още Карен Хачанов, Павел Котов, Лука Нарди и поставеният под номер 3 в схемата грък Стефанос Циципас, който се справи с представителя на домакините Михаил Кукушкин. По-късно днес участието си започва и вторият поставен Даниил Медведев, който има за съперник Алберт Рамос-Виньолас. В турнира са още шампионът от Тел Авив Новак Джокович, Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач, Марин Чилич и Роберто Баутиста-Агут.

А ето какво твърди световна звезда в тениса, за да отърве затвор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички